PSIHOLOŠKI RAT GORICE I HAJDUKA: / S Poljuda plasirana vijest kako se spremaju ukrasti otkriće; Stigao i odgovor Goričana

Image

Gorica i Hajduk vode pravi psihološki rat

9.3.2021.
20:56
VOYO logo

Traje pravi psihološki rat između Hajduka i Gorice. Uoči dva dvoboja ova dva kluba, od kojih je onaj drugi, sljedećeg utorka u četvrtfinalu Kupa, daleko važniji jer pobjednika ostavlja u borbi za trofej (Gorica je dala zahtjev i za domaćinstvo finala), počele su i psihološke igre. Na prvenstvenoj ljestvici Hajduk koji je 4. zaostaje čak 15 bodova za Goricom koja drži treću poziciju, ujedno i posljednju koja donosi kvalifikacije za europska natjecanja. Zato je natjecanje u Kupu prioritet Hajduka.

Banić postao čvrsta jedinica Goričana, dokazao se

Prema pisanju Sportskih novosti, iz Splita je plasirana vijest da Hajduk želi na ljeto dovesti vratara Gorice Ivana Banića (26), koji je poslije odlaska Kristijana Kahline u Ludogorec, neupitni broj jedan u momčadi Siniše Oreščanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam nam je Kahlina u razgovoru prošlog petka kazao kako se Banić dokazao:

NET.HR: Što vam je Dambrauskas kazao, što očekuje od vas?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAHLINA: Nije, malo se zezao sa tom sudbinom kako sam branio 151 utakmicu u nizu za Goricu i sad taman sam se zadnju utakmicu ozlijedio i nisam stao na gol kad sam trebao zbog Valdasa, tako da to mora biti neka sudbina. Bane se isto tako pokazao, pa se sve tako nekako odvilo. Mene Gorica vjerojatno ne bi ni pustila da Banić nije pokazao klasu.

Razgovor s Kahlinom pročitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao, naravno, forsira donedavni sportski direktor Gorice Mindaugas Nikoličius, koji sada istu funkciju ima u Hajduku, ali neće imati jednostavan zadatak jer Banić ugovor s Goricom ima do lipnja 2023. i to odmah sugerira da nigdje ne može bez odštete. Može li splitski klub i platiti koliko bi Gorica tražila, vrlo je upitno, premda dovođenje Livaje i ostalih ove zime sugerira da Nikoličius i predsjednik Jakobušić znaju posao. Index pak javlja kako su čak tri bivša direktora Hajduka u igri da zamijene Mindaugasa Nikoličiusa, koji je nedavno i sam odradio transfer iz Gorice na Poljud.

Črnko zainteresiran za Sašu Bjelanovića

Navodno je predsjednik Gorice Nenad Črnko zainteresiran za Sašu Bjelanovića, ali ta varijanta ne sviđa se Siniši Oreščaninu, treneru Gorice i bivšem treneru Hajduka. Očekivano, on u klubu želi svog dugogodišnjeg suradnika Krešimira Gojuna, a kao moguće rješenje ovog problema spominje se treća, neutralna opcija - angažman Ivana Kepčije. Također, snažno je u velikogoričkom klubu odjeknuo i novi pretpoziv KristijanuLovriću hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, kao i njegove riječi u Sportskim novostima “kako Lovrić ima veliku konkurenciju na svojoj krilnoj poziciji, ali da mora biti strpljiv i poziv će doći”...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom veljače posjetili smo klub i razgovarali s predsjednikom Gorice, koji nam je o transferima kazao sljedeće:

"Da bi ostvarili transfere i da bi kroz njih mogli živjeti, morate imati odličnu skautsku službu, definitivno se ne smiju dozvoliti velike pogreške. S druge strane, morate biti sposobni pregovarati da igrači dođu u Hrvatsku kod nas, da treniraju u blatu, morate biti sposobni privoliti igrača da dođe, ostvari manja primanja. Svi koji su došli iz takvih sredina, ovdje su osjetili jednu toplu atmosferu koja im je uspješna. Upravo je ta prilagodba ključ da on nađe maksimum, a kad nađe maksimum, onda ga plasirate kao dobrog igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Što je vama bitnije, rezultat ili dotok novca u blagajnu?

ČRNKO: Sigurno da jedno bez drugog ne ide. Vi ne možete biti klub koji će opstati u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i stalno biti na sedmom, osmom mjestu u HNL-u i razmišljati o tome da ćete prodati nekog igrača. To, dakle, ne postoji. HNL nije toliko atraktivna liga i teško da možete, možete svakih 3-4 godine iznjedriti nekog ali vi morate ganjati rezultat. Na temelju toga morate ponekad ići u rizik i potrošiti nešto više novca, da bi upravo s tim rezultatom ostvarili mogućnost da se u tom kolektivu pojave dva, tri ili četiri igrača koja ćete onda prodati. Intervju Net.hr-a s Črnkom čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo