KOEMANOV NASLJEDNIK / Prvi strijelac Europske lige: Fantastični bek Rangersa od samo 250 tisuća eura

Image
Foto: PROFIMEDIA

Tavernier je sve pogotke zabio u eliminacijskoj fazi Europske lige, a posebno je neugodan bio za Borussiju kojoj je u dva susreta zabio tri gola. Tresao je još mrežu dva puta Bragi i jednom Crvenoj zvezdi i RB Leipzigu.

19.5.2022.
11:15
PROFIMEDIA
VOYO logo

Glasgow Rangers poražen je u finalu Europske lige nakon izvođenja jedanaesteraca. Precizniji su bili igrači Eintrachta koji su osvojili svoj drugi europski trofej. Glasgow je poveo golom Joea Ariba u 57. minuti, ali su Nijemci izjednačili preko Borre. Tragičar za Rangerse u raspucavanju bio je Aaron Ramsey čiji je jedanaesterac obranio Kevin Trapp.

Image
ispisali povijest /

Eintracht osvojio Europsku ligu bez poraza: Prije njih to su ostvarila samo dva kluba!

Image
ispisali povijest /

Eintracht osvojio Europsku ligu bez poraza: Prije njih to su ostvarila samo dva kluba!

Škotima za utjehu ostaje činjenica da imaju najboljeg strijelca Europske lige. Desni bek Glasgow Rangersa, James Tavernier postigao je pogodak protiv RB Leipziga u uzvratnoj utakmici polufinala te time postao najbolji strijelac ovosezonskog izdanja Europske lige. Englezu je to bio čak sedmi pogodak u natjecanju, a kasnije ga nitko nije prestigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i to da je Tavernier sve pogotke zabio u eliminacijskoj fazi Europske lige, a posebno je neugodan bio za Borussiju kojoj je u dva susreta zabio tri gola. Tresao je još mrežu dva puta Bragi, a po jednom je bio strijelac protiv Crvene zvezde i RB Leipziga. Tavernier je u Glasgow stigao 2015. godine iz Wigana za samo 250 tisuća eura.

Tavernier je prvi obrambeni igrač koji je osvojio Zlatnu kopačku nekog europskog natjecanja od Ronalda Koemana. On je u sezoni 93/94 bio prvi strijelac Lige prvaka s 8 golova za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelci Europske lige:

7 - James Tavernier (Rangers)
6 - Karl Toko Ekambi (Lyon), Galeno (Braga)
5 - Patson Daka (Leicester City), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt)
4 - MISLAV ORŠIĆ (DINAMO), Arkadiusz Milik (Marseille), Ciro Immobile (Lazio), Christopher Nkunku (RB Leipzig)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo