ispisali povijest / Eintracht osvojio Europsku ligu bez poraza: Prije njih to su ostvarila samo dva kluba!

Image
Foto: PROFIMEDIA

U play offu Europske lige redom su izbacivali Betis, Barcelonu, West Ham i na kraju su za naslov bili bolji od Rangersa

19.5.2022.
9:34
PROFIMEDIA
VOYO logo

Nogometaši Eintracht Frankfurta osvojili su trofej Europske lige pobjedom nad Glasgow Rangersom nakon raspucavanja jedanaesteraca. Glasgow je poveo golom Joea Ariba u 57. minuti, a Rafael Santos Borre izjednačio je u 69. minuti. Nakon produžetaka u kojima nije bilo pogodaka, momčadi su pristupile izvođenju udaraca s bijele točke. Tragičar za Rangerse bio je Aaron Ramsey čiji je jedanaesterac obranio Kevin Trapp. Borna Barišić odigrao je 116. minuta za Glasgow, dok je Kristijan Jakić ušao u igru u 90. minuti.

Image
Pucali se penali /

Eintracht Frankfurt u dramatičnoj utakmici postao prvak Europa lige!

Image
Pucali se penali /

Eintracht Frankfurt u dramatičnoj utakmici postao prvak Europa lige!

Ovaj uspjeh Eintrachta još je i veći ako uzmemo u obzir da su trofej osvojili bez poraza. U 21. stoljeću to je uspjelo samo Chelseaju i Villarrealu. Plavi su osvojili Europsku ligu bez poraza u sezoni 2018./19., a Žuta podmornica prošle sezone. Također su prva njemačka momčad, a da nije Bayern, koja je osvojila europski trofej još od Borussije Dortmund 1997.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht nije imao jednostavan put do finala. Osvojili su grupu D ispred Olympiakosa, Fenerbahçea i Antwerpa. U play offu redom su izbacivali Betis, Barcelonu, West Ham i na kraju su za naslov bili bolji od Rangersa. Najbolji strijelac u EL ove sezone im je Daichi Kamada s pet pogodaka, a značajnu ulogu imao je i srpski nogometaš Filip Kostić s tri gola i šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući osvajanju Europske lige, Nijemci su izborili Ligu prvaka sljedeće sezone. Uhvatili su zadnji vlak za Europu budući da su u njemačkom prvenstvu završili tek na 11. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo