VATRENI DERBI / Rijeka srušila Hajduk na Rujevici i približila se tituli, Pašalić zabio za vrijedna tri boda

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rijeke - Hajduk mogli ste pratiti na portalu Net.hr

7.4.2024.
18:29
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je u 29. kolu HNL-a na svojoj Rujevici pobijedila Hajduk 1:0, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Marco Pašalić u 70. minuti. Riječani su ovom pobjedom napravili veliki korak prema naslovu prvaka jer sada imaju 65 bodova, pet bodova više uz utakmicu manje, od drugoplasiranog Dinama. Hajduk je treći s pet bodova manje i utakmicom više od Plavih.

Image
PLAVA RAPSODIJA /

Furiozni Dinamo 'pregazio' Istru na Maksimiru i smanjio zaostatak za Rijekom

Image
PLAVA RAPSODIJA /

Furiozni Dinamo 'pregazio' Istru na Maksimiru i smanjio zaostatak za Rijekom

Bila je to sedma uzastopna pobjeda Rijeke u svim natjecanjima, te 12. u 13 odigranih susreta ove godine, dok je Hajduk upisao već četvrti uzastopni poraz i praktički ispao iz borbe za krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska nogometna liga, 29. kolo

Rijeka, stadion Rujevica. Nedjelja, 8. travnja. Početak u 19.30

Rijeka - Hajduk 1:0 (Pašalić 70')

Rijeka: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda – Selahi – Pašalić, Hodža (od 65. Janković), Fruk (od 77. Petrović), Pjaca (od 84. Mitrović) – Marić (od 65. Obregon)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Lučić, Moufi (od 73. Perišić), Uremović (Prpić od 56.), Elez, Diallo, Sigur, Kalik (od 68. Brekalo), Pukštas, Krovinović, Sahiti (od 58. Kleinheisler), N. Kalinić (od 68. Trajkovski)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka Mislav Karoglan poslao je na teren izmiješani sastav, na golu je Lučić, u vrhu napada Nikola Kalinić, a utakmicu od prve minute krenuli su i Diallo te Kalik. Brekalo je ostao na klupi. Trener Rijeke Željko Sopić je na teren poslao očekivanu momčad, s Marićem u napadu, a iza njega su Pašalić, Hodža, Fruk i Pjaca.

Utakmicu je sudac prekinuo odmah u prvoj minuti, nakon bakljade Armade i dimne zavjese od koje se ništa nije vidjelo, a prekid je potrajao koje četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hajduk je nakon toga krenuo vrlo agresivno, s visokim pritiskom, no u početnim minutama obje momčadi igrale su vrlo oprezno i nije bilo prilika. Na prvi opasniji pokušaj čekalo se do 14. minute kada je Smolčić dobo prošao i ubacio pred gol Hajduka, ali Moufi je uspio očistiti. Četiri minute nakon toga pucao je Pašalić, ali njegov udarac odlazi visoko iznad gola. U 26. pucao je Marić s ruba šesnaesterca, ali to je otišlo ravno u ruke Hajdukovog vratara, a nekoliko minuta nakon toga iz daljine puca Fruk, ali niti to nije bilo opasno.

U 35. minuti Riječani su tražili jedanaesterac nakon što je Pašalić pao u šesnaestercu Hajduka, no sudac je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra dalje. Do kraja poluvremena nije bilo izglednijih šansi te su ekipe otišle na odmor s rezultatom 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Rijeka je opasno zaprijetila. Pašalić je ubacio iz kornera, kojega je i izborio, a lopta je došla do Marića koji je bio najviši u skoku, ali nije precizan. Rijeka je nakon toga nastavila s pritiskom, još je jednom pokušao Pašalić, ali ni to nije bilo opasno po gol Hajduka. U 62. minuti utakmica je po drugi put prekinuta, ponovno zbog bakljade Armede.

Nakon toga Rijeka je konačno uspjela probiti Hajduk. U 70 minuti zabio je Pašalić snažnim udarcem nakon proigravanja Pjace. Ubrzo nakon što je Hajduk primio gol, trener Bijelih Karoglan u igru je uveo Ivana Perišića, kojega je Rujevica pozdravila pljeskom. Nekoliko minuta nakon ulaska u igru Perišić je namjestio sjajnu šansu Trajkovskom, koji promašuje, a nakon toga je atraktivno, ali neprecizno, pucao volejem nakon ubacivanja Brekala, koji je također ušao u igru u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Sopić je izvadio Pjacu iz igre, a uveo Mitrovića, te zatvorio utakmicu, što mu je i uspjelo jer se rezultat, unatoč velikoj ofenzivi Hajduka u posljednjim minutama, do kraja nije mijenjao i Riječani su osvojili vrijedna tri boda.

Utakmica je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo