SPEKTAKL NA RUJEVICI / Rijeka nakon velike borbe potopila Goricu i vratila se na prvo mjesto

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rijeka - Gorica mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

21.4.2024.
18:56
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je u 31. kolu HNL-a na svojoj Rujevici pobijedila Goricu 3:0. Ova pobjeda vratila je Rijeku na prvo mjesto ljestvice nakon što je kratko na samom vrhu bio Dinamo poslije pobjede 1-0 protiv Lokomotive. Rijeka sada ima 71 bod, dok je Dinamo na 69. Pogotke su za Rijeku protiv Gorice postigli Marko Pjaca u 68., Mirko Marić u 80. te Bruno Goda u 89. minuti. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice.

Image
PLAVI NA PRVOM MJESTU /

Kulenović srušio Lokomotivu, Dinamo preuzeo vrh tablice

Image
PLAVI NA PRVOM MJESTU /

Kulenović srušio Lokomotivu, Dinamo preuzeo vrh tablice

SuperSport HNL, 31. kolo

Rijeka, stadion Rujevica, početak u 19.30 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Gorica 3:0 (Pjaca 68', Marić 80', Goda 89')

Rijeka: Labrović - Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda - Petrovič - Pašalić (od 76. Veigo), Fruk (od 86. Bogojević), Janković (od 46. Ivanović), Hodža (od 52. Pjaca) - Obregon (od 52. Marić)

Gorica:Banić - Leš, Maloča, Krizmanić (od 60. Munksgaard), Štiglec - Mrzljak - Mitrović (od 74. Jurić), Pršir, Soldo (od 74. Kapulica), Rukavina (od 60. Majstorović) - Vujnović (od 84. Vrzić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva na Rujevici zaprijetila je Gorica. U drugoj minuti Soldo je pucao iskosa s lijeve strane, ali išlo je to ravno u Labrovića. Pet minuta nakon toga gosti su imali novu šansu - nakon ubačaja Rukavine Štiglec je proslijedio Vujnoviću, a njegov udarac glavom zaustavlja Labrović. Desetak minuta nakon toga Rijeka je imala dvije situacije koje su mogle biti jako opasne, prvo je Pašalić pucao preko gola sa 16 metara, a nakon toga je Fruk iz slobodnjaka na 20 metara pucao u živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 29. minuti Rijeka je opasno zaprijetila. Pašalić je dobro pucao iz slobodnjaka, a lopta je prošla nekoliko centimetara od samih rašlji. Nakon toga se igralo vrlo grubo, posebno je opasan bio start Gode na Mitroviću zbog kojega je skočila cijela klupa Rijeke, a na novu priliku čekalo se do 40. minute - Mitrović je tada uposlio Vujnovića, a on s pet metara silovitim udarcem pogodio gredu. Nakon toga Rijeka je pokušavala svim silama doći do pogotka, a gosti su se grčevito branili i uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom do kraja prvog poluvremena.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme velikom prilikom otvorila je Gorica. U 49. je Mitrović sam izašao pred Labrovića, ali umjesto da puca vratio je loptu Vujnoviću, a Goda je u posljednji trenutak očistio. Pet minuta nakon toga Riječani su tražili penal nakon što je Marić, koji je u igru ušao u nastavku, pucao glavom, a lopta je udarila igrača Gorice u ruku, no sudac je ostao nijem. Riječani su nakon toga nastavili s velikim pritiskom, a u 57. je Pjaca, koji je također ušao u nastavku, pronašao Godu,a on ubacio do nečuvanog Ivanovića koji promašuje ogromnu šansu. U 61. opet je bilo opasno u šesnaestercu Gorice i nakon gužve pucao je Galešić, a Maloča očistio s gol linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je nakon serije promašaja konačno uspjela zabiti u 68. minuti. Za 1:0 zabio je Pjaca koji je nakon ubačaja Ivanovića fenomenalno pucao glavom iz teške pozicije i lopta se odbila od travnjaka te završila u mreži. Dvanaest minuta nakon toga domaćini su udvostručili vodstvo, za 2:0 zabio je Marić koji se dobro snašao u gužvi i nakon odbijanaca skrenuo loptu u mrežu.

U samoj završnici utakmice, u 89. minuti Rijeka je zabila i treći gol. Pogodio je Goda nakon proigravanja Marića, a 3:0 bio je i konačan rezultat utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo