PLAVI NA PRVOM MJESTU / Kulenović srušio Lokomotivu, Dinamo preuzeo vrh tablice

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Lokomotiva - Dinamo mogli ste pratiti na portalu Net.hr

M.G.

21.4.2024.
16:06
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su Lokomotivu 1:0 na gostovanju u Kranjčevićevoj u 31. kolu HNL-a i barem privremeno preuzeli prvo mjesto na tablici. Pobjedonosni gol za Plave postigao je Sandro Kulenović u 60. minuti. Trenutačno Dinamo ima 69 bodova, odnosno, bod više od Rijeke koja će u nastavku nedjelje odigrati svoj dvoboj ovog kola, domaći susret protiv Gorice. Lokomotiva je ostala na petom mjestu te ima bod manje od četvrtog Osijeka.

SuperSport HNL, 31. kolo

Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Dinamo 0:1 (Kulenović 60')

Lokomotiva: Čavlina; Bartolec, Mersinaj, Leovac, Canjuga (od 55. Fetai); Marić, Smakaj (od 69. Kukavica); Goričan, Bubanja, Šotiček (od 55. Kastrati); Mudražija (od 88. Vranjković)

Dinamo: Nevistić; Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine; Mišić; Špikić, Sučić, Baturina (od 80. Bulat), Vidović (od 80. Hoxha); Kulenović, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije dobro ušao u utakmicu, Plavi su griješili i Lokomotiva je bila opasnija, no na početku niti jedna momčad nije uspila krairati opasniju šansu. Prvu šansu vijeli smo u 12. minuti kada je Petković nakon kornera pucao iz voleja, no nije to bilo opasno za gol Lokomotive. Dinamo je nakon toga zagospodario terenom i desetak minuta kasnije imao najbolju šansu - Kulenović je ubacio, a lopta stigla do Vidovića koji pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRCATE TRIBINE /

Stadion u Kranjčevićevoj pretijesan za gradski okršaj Dinama i Lokomotive

Image
KRCATE TRIBINE /

Stadion u Kranjčevićevoj pretijesan za gradski okršaj Dinama i Lokomotive

Lokomotiva je prvi put kreirala priliku pred Dinamovim golom u 33. minuti, tada je nakon ubačaja glavom pucao Šotiček, no išlo je to ravno u Nevistića. Pet minuta nakon toga Dinamo je imao još jednu jako opasnu šansu: Sučić je poslao niski ubačaj u šesnaesterc i pronašao nečuvanog Baturinu koji sa 10 metara puca preko gola, a do kraja prvog poluvremena više nije bilo opasnijih prilika.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na samom početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Dinamo je imao možda i najolju šansu na utakmici - Kaneko je ubacio do Baturine koji je bio potpuno sam u petarcu i slabo reagirao te pucao preko gola. Dvije minute nakon toga zaprijetio je i Kulenović, ali se spetljao na ulasku u šesnaesterac i njegov udarac je otišao iznad gola. Plavi su nakon toga nastavili redati šanse pred golom Lokomotive, a u 53. promašili su dva zicera, prvo je udarac Baturine iz rašlji izvadio Čavlina, a potom je Petković naon kornera bio u sjajnoj prilici, ali loše je zahvatio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti Dinamo je konačno uspio zabiti. Baturina je ubacio iz slobodnog udarca, Bernauer glavom vratio u sredinu, a lopta je stigla do Kulenovića koji iz voleja zabija za 1:0. Desetak minuta nakon toga moglo je ponovno biti opasno pred golom Lokosa, Petković je krenuo u kontru, poslao dobru loptu prema Kulenoviću, ali Smakaj čisti u posljednji tren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Lokomotiva je umalo izjednačila - Goričan je nakon duplog pasa s Kastratijem izbio sam pred Nevistića, a Dinamov golman brani mu stopostotnu priliku. Ubrzo nakon toga Dinamov golma obranio je i udarac Bartoleca s pet metara. Nakon toga treneri obje ekipe napravili su više zamjena i tempo igre je pao pa su Plavi uspjeli privesti susret kraju s rezultatom 1:0 i preuzeli vrh tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo