GOLIJADA NA MAKSIMIRU / Dinamo slomio Slaven, Baturina ušao s klupe i riješio utakmicu

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Dinamo - Slaven Belupo mogli ste pratiti na portalu Net.hr

10.3.2024.
15:57
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je pobijedio Slaven Belupo 5:2 na Maksimiru u 26. kolu HNL-a u prvoj utakmici nakon izbora Velimira Zajeca za predsjednika kluba. Plavi su nakon ove pobjede ostali na trećem mjestu ljestice s 51 bodom, četiri boda manje uz jednu utakmicu manje od drugog Hajduka i pet bodova manje uz utakmicu manje od prve Rijeke.

Dinamo - Slaven Belupo 5:2 (Halilović 7', Vidović 18', Kulenović 69' (p), Baturina 82', 90'+3'; Lepinjica 22', Šakota 58')

Dinamo: Nevistić, Pierre-Gabriel, Živković, Theophile, Perković, Kaneko, Halilović, Sučić, Vidović, Brodić, Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo: Sušak, Krušelj, Boras, Pllana, Štefulj, Lepinjica, Agbekpornu, Murić, Liber, Šakota, Štrkalj

Trener Dinama Sergej Jakirović iznenadio je sastavom i potpuno 'izmiješao' momčad pa susret počinju samo četiri igrača koja su krenula protiv PAOK-a -  Nevistić, Theophile, Perković i Sučić. Na stadionu je bio i novi predsjednik Zajec koji je uoči utakmice pozdravio navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Plavi su od samog početka krenuli po gol i počeli kreirati šanse, a do pogotka su stigli u sedamoj minuti kada je Tibor Halilović zabio krasan gol. Tukao je s dvadesetak metara i njegov udarac je odsjeo u samom kutu gostujućeg gola. Vratar Slavena Sušak bio je nemoćan. Slaven je odmah nakon toga dva puta zaprijetio - prvo je u 9. minuti dalekometni pokušaj Nongoha bio neprecizan, a u 13. je Štrkalj pucao glavom iz sjajne pozicije, no niti to nije išlo u okvir.

Image
BEZ KOREOGRAFIJE /

Boysi nakon pobjede Velimira Zajeca istaknuli samo jedan transperent

Image
BEZ KOREOGRAFIJE /

Boysi nakon pobjede Velimira Zajeca istaknuli samo jedan transperent

U 18. minuti Dinamo je udvostručio svoje vodstvo. Nkon ubacivanja Mišića iz kornera obrana Slavena je loše reagirala i lopta je stigla do Vidovića koji iskosa pogađa za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute nakon toga, u 22., Slaven je uspio smanjiti na 2:1 lijepim golom Lepinjice na asistenciju petom Štrkalja. Pet minuta kasnije gosti su ponovno zatresli mrežu, no pogodak Murića poništio je VAR zbog zaleđa.

Tempo utakmice nakon toga je pao, vijedi izdvojiti tek dalekometni pokušaj Murića u 41. minuti kojega je bez problema zaustavio Nevistić, i prvi dio je završen rezultatom 2:1 za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su u nastavku zaprijetili gosti, Štrkalj je u 48. pucao glavom pored gola nakon ubacivanja Štefulja. Dinamo je pokušao uzvratiti dvije minute kasnije, iz daljine je pucao Sučić, no niti to nije bilo precizno. Slaven je nakon toga nastavio pritiskati Dinamo i tražio izjednačenje do kojega je uspio stići u 58. minuti kada je nakon pogreške Plavih Šakota izašao pred Nevistića i lijepo zabio.

Dinamo se uspio vratiti u vodstvo u 67. minuti kada je zabio iz penala. Baturina je pao u protivničkom šesnaestercu nakon duela s Lepinjicom nakon čega je sudac pokazao na bijelu točku, no uslijedila je provjera VAR-a zbog mogućeg zaleđa koja je trajala nekoliko minuta da bi na kraju odluka bila potvrđena i Kulenović je realizirao najstrožu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak minuta kasnije Dinamo je riješio utakmicu novim golom. Krasan pogodak za 4:2 s dvadesetak metara zabio je Baturina koji je ušao s klupe u drugom dijelu,

U sudačkoj nadoknadi Dinamo je dobio novi penal nakon što je Agbekpornu dirao rukom loptu u vlastitom šesnaestercu nakon udarca Kulenovića. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Baturina koji zabija svoj drugi gol za 5:2, a tim je rezultatom utakmica i završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo