OKRŠAJ NA OČAJNOM TERENU /

Rijeka srušila Goricu i zasjela na vrh tablice, Janković zabio golčinu za pamćenje

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Gorica - Rijeka mogli ste pratiti na Net.hr-u

14.9.2024.
18:28
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je na gostovanju pobijedila Goricu 1:0 u 6. kolu HNL-a i preuzela prvo mjesto na tablici. Na drugo mjesto je pao Hajduk, koji ima isti broj bodova kao Riječani (14), ali lošiju gol razliku, a treći je Dinamo s 13 bodova.

Image
HAJDUK POBIJEDIO NA MAKSIMIRU /

Splićani golom Livaje slave 'tamo gore u hladnom Zagrebu': Bijeli skočili na vrh tablice

Image
HAJDUK POBIJEDIO NA MAKSIMIRU /

Splićani golom Livaje slave 'tamo gore u hladnom Zagrebu': Bijeli skočili na vrh tablice

Jedini pogodak postigao je Niko Janković u 58. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica - Rijeka 0:1

Gorica: Radošević, Mikanović, Leš, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Kapulica, Ndockyt, Pajaziti, Pršir, Kolar

Rijeka: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević, Petrovič, Pašalić, Fruk, Janković, Gojak, Andrić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igrala u katastrofalnim uvjetima zbog kiše koja već danima pada u Velikoj Gorici i travnjak je u očajnom stanju. U takvim uvjetima prvi su opasnije zaprijetili Riječani, u 4. minuti pokušao je Pašalić, a minutu kasnije Gojak, no Radošević je bio spreman. Riječani su nakon toga nastavili s pritiskom, prijetili su Gojak i Fruk, no bezuspješno. Gorica je prvi put opasnije zaprijetila u 23. minuti, bila je to sjajna šansa za Pajazitija koji je dobio loptu u kaznenom prostoru i opalio, no Zlomislić je uspio obraniti.

Nakon brojnih prilika na otvaranju utakmice, igra se sredinom prvog dijela smirila. Do kraja poluvremena još je Rijeka pokušala preko Jankovića u 41. minuti, ali to nije bilo pretjerano opasno po gol Gorice.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prvu opasniju situaciju u nastavku vidjeli smo u 51. minuti i to pred golom Rijeke. Mikanović je ubacio, a lopta je išla prema Ndockytu, no branič Rijeke je očistio u zadnji tren i lopta je završila kod Zlomislića.

Rijeka je nakon toga preuzela kontrolu i stisnula domaćine, a njen pritisak se konačno ispalio u 58. minuti kada je Janković zabio za vodstvo. Bila je to brza akcija i dupli pas s Andrićem te 'bomba' s tridesetak metara u gornju kut. Bio je to jedan od najljepših, ako ne i najljepši gol sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je prvu priliku nakon toga imala sedam minuta kasnije. kolar je pucao glavom nakon ubačaja, ali nije to bilo opasno. Nakon toga je uslijedilo zatišje, a prvu veću zanimljivost vidjeli smo u 75. minuti kada je Rijeku malo dijelilo do drugog gola. Tada je odličnu loptu na desnoj strani dobio Bogojević koji puca iskosa, no sjajnom reakcijom to zaustavlja Radošević. Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao i Rijeka je s tri osvojena boda preuzela prvo mjesto na tablici HNL-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri uoči utakmice:

"Gledao sam svaku njihovu utakmicu. Do ozljede Mikanovića su igrali u jednom sustavu, nakon toga igraju u drugom. Pitanje je pristupa, dana, naše energije koja mora biti na nivou. Stabilna su i čvrsta momčad koja je protiv Dinama igrala dobro, pobijedila Šibenik tako da nas očekuje težak zadatak", rekao je uoči utakmice trener Rijeke Radomir Đalović, a strateg Gorice Rajko Vidović je poručio:

"Dolazi nam, uz Dinamo, najbolja momčad lige. Igraju moderan, brz nogomet, promijenili su neke igrače, doveli par kvalitetnih pojačanja, pa nas očekuje izuzetno zahtjevna utakmica. No vjerujem da ćemo i mi odigrati kvalitetnu utakmicu, mislim da smo u dvobojima s Dinamom i Šibenikom pokazali da možemo parirati svima i da, kad smo kompletni, nikome nije lako s nama. Znajući i da s Rijekom imamo negativan omjer, napravit ćemo sve da razveselimo naše navijače."

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo