PROSINEČKI: / 'Volim Crvenu zvezdu, dvaput mi je dala život. Tko jednom tamo kroči, odmah ju zavoli i tu je kraj'

Image
Foto: PIXSELL

'To se ne zaboravlja već se cijeni i poštuje'

6.11.2018.
14:27
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki odlično je startao u Ligi nacija u kojoj mu momčad ima tri pobjede iz isto toliko susreta. Oni koji su u njega sumnjali pri biranju izbornika danas drugačije razmišljaju o nogometnoj legendi koja je jednako popularna među hrvatskim navijačima i navijačima Crvene zvezde.

Brončani Vatreni iz 1998. ostavio je dubok trag u beogradskom klubu s kojim je u sezoni 1990/91 osvojio tadašnju inačicu Lige prvaka po odlasku iz zagrebačkog Dinama, ali i s kojim je kao trener u sezoni 2011/12 osvojio Srpski nogometni kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatian midfielder Robert Prosinecki (L) kicks the ball while being chased by Dutch midfielder Edgar Davids (R) during the 1998 Soccer World Cup third place play-off between the Netherlands and Croatia 11 July at the Parc des Princes stadium in Paris. Croatia is leading 1-2 at half-time. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)

Atmosfera

Ne čudi stoga, jasno u kombinaciji s njegovom neospornim nogometnim znanjem, što ga mnogi i dalje smatraju idealnim sugovornikom kada je Zvezda tema. A u ovom slučaju tema je zbog njene utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola o čemu je Prosinečki pričao za Blic.

"Prvo, sve čestitke mom bivšem klubu, ljudima koji ga vode, igračima, stručnom stožeru, navijačima. Napravljen je veliki uspjeh, a to je sve posljedica dobrog rada i organizacije posljednjih godina. Velika je stvar ući u Ligu prvaka, ogroman uspeh. I zbog zarade i zbog iskustva na samom terenu, nadam se da će klub rasti i biti sve bolji. Uostalom, Zvezda je jedan od najvećih klubova na našim prostorima i zaslužuje da bude dio evropske elite", započeo je Prosinečki pa o samoj utakmici dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je tu jasno, i tko je favorit i tko bliži pobjedi, ali ma kakav večeras bio ishod meča i svih preostalih, crveno-beli su do sada napravili sjajan rezultat. Drago mi je što će Englezi vidjeti pun stadion i upoznati se sa paklenom atmosferom koju rade Delije.'

Image
Foto: PIXSELL

26.06.2012., Rogla, Slovenija - Trener Crvene Zvezde Robert Prosinecki s klubom na pripremama. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

'Zvezda opet? Vidjet ćemo'

Uz konstataciju da je on sam ljubimac navijačke skupine kluba, Prosinečkom je upućeno i pitanje o mogućem povratku u Zvezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvezda mi je dva puta dala život. Prvi put kao igraču, drugi put kao treneru. I to se ne zaboravlja, već se cijeni i poštuje. Volim Zvezdu, ali sada sam na velikom poslu u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i svi moji planovi su vezani za ovu izborničku funkciju. A u budućnosti – vidjet ćemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo