Ne, hvala

PROPALA ČAČIĆEVA IDEJA: Ivica Olić uručio ‘košaricu’ izborniku!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić imao je dobru namjeru omogućiti Ivici Oliću oproštaj od nacionalne momčadi u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Izraela. No, od toga neće biti ništa, piše Večernji list.

Olić je prije nekoliko dana u pismu javnosti potvrdio da više neće igrati za reprezentaciju, a Čačić je u ponedjeljak najavio da će 36-godišnjem napadaču omogućiti da odigra oko pola sata u prijateljskom dvoboju protiv Izraela, 23. ožujka u Osijeku.

‘Nema potrebe za oproštajem’

“Olić je na poseban način dao doprinos hrvatskoj reprezentaciji, ne zaslužuje samo preko novina otići u mirovinu. Već sam predložio, a predsjednik HNS-a je prihvatio, da protiv Izraela povede momčad i da u svojoj Slavoniji odigra posljednjih tridesetak za Hrvatsku. Još samo on to mora prihvatiti”, rekao je Čačić.

Ivica Olić
Ivica OlićFoto: CHRISTIAN CHARISIUS/AFP

No, Olić poziv nije prihvatio! Pristojno je odbio izbornika, ustvrdivši da nema potrebe za oproštajnom utakmicom.

‘Ne dolazim u Osijek’

“Oprostio sam se od reprezentacije s mnogo emocija i to je bilo to. Neću doći u Osijek, svoju sam reprezentativnu priču završio i ne treba mi dodatni kraj kad je kraj već došao. Reprezentaciji želim sreću i uspjehe u budućnosti. Napokon, imam i klupski plan i program rada, još se nisam oprostio od nogometa, treniram u Hamburgu”, izjavio je Olić za Večernji list.

Olić je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 104 utakmice i postigao 20 pogodaka. Do kraja sezone je pod ugovorom s HSV-om, ali je trenutno u potpunosti u drugom planu, tako da je za očekivati da bi na ljeto mogao okončati igračku karijeru.

Povratak na Net.hr