HM, ZANIMLJIVO / Procurilo ime osvajača Zlatne lopte. Iznenadit će vas što je sve Real Madrid napravio da je osvoji njihova zvijezda

Image
Foto: Profimedia

I ove godine u vrhu kandidata za Zlatnu loptu je i Luka Modrić

14.10.2022.
14:06
Profimedia
VOYO logo

Već sljedećeg ponedjeljka, 17. listopada, znat će se ovogodišnji osvajač najprestižnije individualne nogometne nagrade, Zlatne lopte. Za sada je to još uvijek neslužbeno, ali procurilo je ovih dana kako bi to na kraju mogao biti napadač Real Madrida, Karim Benzema.

Benzema je imao sezonu iz snova u dresu Reala, predvodio ih je do naslova prvaka Španjolske i do nove titule u Ligi prvaka, a ukupno je zabio 44 gola i 15 je puta asistirao u 46 utakmica, dok je ove sezone na četiri gola i asistenciji iz devet utakmica. No, dobru formu mu je prekinula ozljeda mišića pa je učinak zbog toga znatno slabiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kampanja za Benzemu

I ove godine u vrhu kandidata za Zlatnu loptu je i Luka Modrić, ali direktor France Footballa, Pascal Ferre, otkrio je kako se ove godine provodila kampanja i lobiralo se za Benzemu.

"Real Madrid najbolje zna kako orkestrirati kampanje da njegovi igrači dobiju Zlatnu loptu i nije ni najmanje čudo zašto su baš oni uzeli najviše nagrada", rekao je direktor Ferre za agenciju EFE i zatim je dodatno pojasnio kako to rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Florentino Perez je u tome majstor, stalno vodi kampanje. Da se razumijemo, kampanja ne odlučuje pobjednika, ali vam može oduzeti glasove ako šalje krivu poruku. On to vodi prešutno i glatko. Prije su gurali samo Ronalda, sad samo Benzemu. Na taj način im se glasovi ne raspršuju", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo