PROBLEMI NA KOLODVORU: / Privedeno 20-ak osoba, pronađena gomila hladnog oružja

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U subotu u 15 sati u Zagrebu počinje utakmica Dinama i Hajduka, najveći derbi domaćeg nogometa.

5.12.2015.
13:31
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Policija je uhitila navijače neposredno nakon silaska s vlaka iz Splita, a skupina od otprilike 20 navijača odmah je nakon dolaska u Zagreb počela bacati baklje, topovske udare i petarde pokraj tramvajske stanice. Vrlo brzo je reagirala interventna policija koja ih je okružila i polegla na pod, a prilikom pretrage, pronađena je velika količina hladnog oružja. Među otkrivenim bili su bokseri, teleskopske palice i šipke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nogometna utakmica između Dinama i Hajduka procijenjena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika iz PUZ-e i drugih policijskih uprava biti angažiran na policijskom osiguranju.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Vezano za organizaciju ovog i drugih sličnih predstojećih javnih okupljanja, ističemo da će se u pogledu trenutnih sigurnosnih okolnosti na području Europske unije, pored uobičajenih, provoditi i dodatne sigurnosne mjere i radnje", stoji u priopćenju u kojem se napominje da će, s obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno zakonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo