VJEČNA DILEMA / Niko Kranjčar: 'Navijam za Dinamo'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski veznjak odgovorio je na pitanje koje je godinama mučilo navijače Dinama i Hajduka

27.6.2024.
13:56
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši Vatreni, slavni Niko Kranjčar, gostovao je na radiju Bravo!. Hrvatski nogometni as otkrivao je detalje iz svoje karijere, s kojim igračem je najbolji prijatelj, najdraži stadion, rituali pred utakmicu...

Image
Bomba s Maksimira /

Marko Pjaca potpisuje za Dinamo! Čeka se samo liječnički pregled

Image
Bomba s Maksimira /

Marko Pjaca potpisuje za Dinamo! Čeka se samo liječnički pregled

U jednome trenutku voditeljica je postavljala pitanja da odabere jednu opciju od dvije. Tada je Kranjčar morao birati između dva bivša kluba, Dinamo ili Hajduk. Vječna dilema navijača obaju klubova napokon je riješena jer je Kranjčar odgovorio: "Dinamo!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano. Kranjčar je zagrebački dečko i dijete Dinama u kojem je prošao sve mlađe uzraste. Dinamovac je od glave do pete. Njegov otac Zlatko Cico Kranjčar bio je legenda Dinama i učio ga je da gaji istu ljubav prema klubu i gradu. Dinamo je za Kranjčarove oduvijek bio svetinja, više od kluba...

Niko je bio najmlađi kapetan seniora i sve je bilo idilično do 2005. kad se posvađao s tadašnjim dopredsjednikom Zdravkom Mamićem, suprostavio mu se i postao predvodnikom borbe protiv Zdravka Mamića, što god netko drugi mislio o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Kranjčar odlučio Dinamo zamijeniti najljućim rivalom - Hajdukom.

Dinamovi mu navijači ni dan-danas nisu oprostili taj potez, obasipajući ga raznim uvredama, gađajući ga i bakljom s vrha istočne tribine za vrijeme jednog derbija, prvog u kojem je kao igrač Hajduka nastupio u Zagrebu, u svojem Maksimiru. Međutim, iako je bio zvijezda splitskog Hajduka, Niko Kranjčar nikad nije zaboravio tko je, što je i odakle dolazi. Uvijek se ponosio kaj je Purger i majicu ponosan kaj sam Purger ponosno je nosio ispod Hajdukova dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk mu je pripremio veliku dobrodošlicu i prigrlio ga pod svoje u teškoj situaciji za njega, no Kranjčar se na Poljudu zadržao samo do 2006. kad odlazi u Portsmouth za 4,5 milijuna eura. Poslije je još igrao u gigantu Tottenhamu, Dinamo Kijevu, Queens Park Rangersima, New York Cosmosima i Glasgow Rangersima. Kopačke je objesio o klin 2018.

Za Vatrene je igrao od 2004. do 2013. zabivši 15 puta u 81 nastupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih pitanja na radiju, odgovorio je da si je najbolji bio s Josipom Šimunićem, da mu je najdraži stadion Old Trafford, a ritual prije utakmice jedenje kaše.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo