INSPIRATIVNA PRIČA / Prije godinu dana borio se protiv raka, a danas se našao u prvoj momčadi Manchester Uniteda!

Image
Foto: Twitter

Max Taylor rođen je u Manchesteru i prošao je omladinski pogon Uniteda, ali još nije zaigrao za prvu momčad

28.11.2019.
16:49
Twitter
VOYO logo

Nogometaš Max Taylor (19) nikad nije odigrao utakmicu za prvu momčad Manchester Uniteda, a prije godinu dana činilo se da nikad ni neće. Jer, dijagnosticiran mu je rak testisa.

Iako je smrtnost svega pet posto, ova bolest može profesionalnim sportašima uništiti karijere. Posebno kad je riječ o mladima, od kojih se očekuje da tek zablistaju, dobiju priliku i na kraju je iskoriste. A tu je priliku Taylor itekako htio jer rođen je u Manchesteru, voli United, prošao je njegov omladinski pogon i cijeli nogometni svijet vrti mu se oko Crvenih vragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, tako će biti i dalje jer Taylor se oporavio od bolesti, prošao je devet tjedana kemoterapija i prije mjesec dana vratio se nogometu. I trener Ole Gunnar Solskjaer odlučio mu je dati priliku u Europskoj ligi te je protiv Astane uvršten na popis igrača. Time se dio sna ovom obrambenom igraču ispunjava. A dio će se ispuniti kad se nađe na travnjaku i zaigra za prvu momčad prvi put u životu. U Kazahstanu to nije bio slučaj, a njegov United poražen je (1:2), ali to ne dovodi prolaz skupine u pitanje.

"Bolest me sao učinila ambicioznijim. Jer, ništa se ne treba uzimati zdravo za gotovo u životu i ne treba ni sa čime čekati. Idite ravno naprijed, nemojte biti uplašeni. Nikad ne znate što vas čeka", kazao je 19-godišnjak, koji zbog svih okolnosti u životu djeluje dalekozrelije od svijih vršnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo