žestok odgovor / Predsjednik Bayerna Uli Hoeness napao Özila: 'Igrao si kao smeće'

Image
Foto: newsbar

'Drago mi je da je noćna mora gotova, Ozil je užasan već godinama'

23.7.2018.
10:52
newsbar
VOYO logo

Mesut Özilzavršio je reprezentativnu karijeru. O tome je javnost obavijestio u pismu u kojem je naglasio razloge svoje odluke.

Među prvima koji je odgovorio 29-godišnjem Ozilu je predsjednik Bayerna Uli Hoeness.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da je noćna mora gotova, Ozil je užasan već godinama. Bio je poput duha. Posljednji duel koji dobio bio je još prije Svjetskog prvenstva 2014. godine", poručio je predsjednik Bayerna.

"Nakon Svjetskog prvenstva za svoja loša izdanja krivi druge. Jedino što radi na travnjaku su centaršutevi. Nitko se nije zapitao zašto je igrao kao smeće u Rusiji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i jednu činjenicu kojom je htio dokazati koliko je Ozil u posljednje vrijeme bio loš.

"Kada god je Bayern igrao protiv Arsenala, igrali smo preko njega znajući da je on Arsenalova slaba karika. Sa sportskog stajališta, Özilu već godinama nije mjesto u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska vlada pozdravila izlazak Mesuta Oezila iz njemačke reprezentacije

Ministri u turskoj vladi pozdravili su odluku njemačkog nogometaša turskog podrijetla Mesuta Oezila da napusti njemačku nogometnu vrstu, koju je Oezil objavio u nedjelju optuživši dužnosnike i medije za rasizam nakon što se prethodno digla bura u javnosti oko njegove fotografije s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, snimljene u vrijeme Erdoganove predizborne kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podupiremo časno stajalište našeg brata Mesuta Oezila svim srcem", napisao je na Twitteru turski ministar sporta Mehmet Kasapoglu.

Ministar pravosuđa Abdulhamit Gul napisao je pak da je "Oezil postigao svoj najbolji gol protiv fašističkog virusa" napustivši njemački nogometni tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I glasnogovornik turskog predsjednika Erdogana, Ibrahim Kalin, također je pozdravio Oezilovu objavu o napuštanju reprezentacije napisavši: "Zamislite kolikom je pritisku bio izložen gospodin Oezil... Gdje su uljudnost, tolerancija, pluralizam?"

Oezil, nogometaš turskog podrijetla koji je niz godina igrao za njemačku reprezentaciju, objavio je u nedjelju u seriji tvitova da napušta reprezentaciju. Optužio je Njemačku nogometnu federaciju (DFB) i njezina predsjednika Reinharda Grindela da su ga pretvorili u žrtvenog jarca zbog njemačkog ispadanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni igrač londonskog Arsenala, 29-ogodišnji Oezil navukao je na sebe brojne kritike u Njemačkoj slikajući se s Erdoganom, a u nekima od njih optuživalo ga se za nelojalnost Njemačkoj. 

Merkel poštuje povlačenje Ozila iz nogometne reprezentacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kancelarka Angela Merkel poštuje odluku njemačkog igrača turskog podrijetla Mesuta Ozila da napusti nacionalnu vrstu dan nakon njegove objave da se povlači iz njemačke nogometne reprezentacije zbog "rasizma i nepoštovanja".  

"Kao što znate kancelarka jako cijeni Mesuta Ozila. Mesut Ozil fantastični je nogometni igrač koji je puno učinio za nacionalnu ekipu. Mesut Ozil je donio odluku koju treba poštivati", rekla je u ponedjeljak Ulrike Demmer, glasnogovornica Angele Merkel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozil, 29-godišnji veznjak, objavio je u nedjelju da se povlači iz međunarodnog nogometa u pismu objavljenom na četiri stranice osuđujući kritike i rasizam čija je bio žrtva otkad je u svibnju pozirao za fotografiju s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom

On se branio kako ta fotografija nema veze s politikom, no veznjak londonskih 'topnika' se slikao s Erdoganom za vrijeme predsjedničke kampanje u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je bilo donijeti ovu odluku ali neću više igrati za Njemačku zbog osjećaja rasizma i nepoštovanja. Nekada sam za tu reprezentaciju igrao s ponosom, ali to više nije slučaj. Ne poštuju se moji turski korijeni," kazao je Ozil dodavši: "Nijemac sam kad pobijedimo, a imigrant kad izgubimo.".

Taj je odlazak otvorio polemiku u Njemačkoj, a popularni tisak obrušio se na igrača koji je bio u timu prvaka svijeta 2014. te u reprezentaciji eliminiranoj na SP-u ovog ljeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merkel je već u lipnju  stala u obranu Mesuta Ozila i njegova suigrača Ilkayja Gundogana nakon što ih je publika izviždala zbog njihova susreta sa šefom turske države. 

Niz medija i javnih osoba u Njemačkoj ocijenio je u ponedjeljak kako Ozilov odlazak svjedoči o problemima integracije u zemlji. Jedni kažu da je žrtva rasističkih napada dok drugi smatraju da je on u krivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da nas slučaj multimilijunera koji živi u Engleskoj može nešto naučiti o sposobnostima integracije u Njemačkoj", rekao je ministar vanjskih poslova Heiko Maas. 

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo