PROTIV KOGA ĆE VATRENI? / Spektakularna završnica u skupini o kojoj ovisi Hrvatska: Evo tko čeka Vatrene u osmini finala

Image

Pratite rasplet skupine E, koja se križa s Hrvatskom na portalu Danas.hr

1.12.2022.
20:00
VOYO logo

UŽIVO:

Španjolska - Japan 1:2

Morata 11'/Doan 48', Tanaka 51'

Njemačka - Kostarika 4:2

Gnabry 11', Havertz 73', Havertz 85', Fulkrug 91'/ Tejeda 58'

Nogometaši Japana i Španjolske osigurali su iz skupine E plasman u osminu finala svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

Hrvatska će, kao drugoplasirana reprezentacija skupine F, u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E, a to je Japan. Taj se dvoboj osmine finala igra u ponedjeljak, 5. prosinca, s početkom u 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno, s brojnim obratima, bilo je treće kolo skupine E. Tijekom prvih poluvremena utakmica prolaz dalje su imali Španjolska i Njemačka, no u drugom poluvremenu se sve okrenulo te su određeno vrijeme svoje mjesto među 16 najboljih imali Japan i Kostarika.

Na kraju su dalje prošli Španjolska i Japan koji su igrali međusobno, a baš kao i u 1. kolu protiv Njemačke, tako su Japanci još jednom 0-1 okrenuli u svoju 2-1 pobjedu. Morata je u 11. minuti doveo Španjolsku u vodstvo, dok su na početku drugog dijela za Japan pogađali Doan u 48. i Tanaka u 51. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je, pak, pobijedila Kostariku 4-2, ali ništa to nije pomoglo Nijemcima koji su drugi put u nizu na svjetskom prvenstvu ispali u skupini. Za Njemačku su golove postigli Gnabry u 10., dva Havertz u 73. i 85. minuti te Fuellkrug u 89., dok su strijelci za Kostariku bili Tejeda u 58. i Vargas u 70. minuti.

Vodeći Japan je skupio šest bodova i igrat će protiv Hrvatske. Španjolska i Njemačka su osvojile po četiri boda, ali je zbog bolje razlike pogodaka Španjolska druga koja će u osmini finala igrati protiv Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+7' KRAAAAAAAAAAAAAAJ. Sve je jasno. Japan je slavio protiv Španjolske i čeka Hrvatsku u osmini finala

91' Fulkrug zabija još jedan gol. Ipak to im ništa ne znači ako Španjolska ne zabije gol protiv Japana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' GOOOOOOOL. Njemačka okrenula rezultat. Vodi 3:2 no trenutno i dalje ne prolazi skupinu.

73' GOOOOOL. Nije dugo trajalo vodstvo Kostarike. Njemačka je izjednačila preko Havertza. Za sada grupu prolaze Japan kao prvi i Španjolska kao druga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' GOOOOOOOOOOOOOL. Što se ovdje događa. Kostarika vodi protiv Njemačke i trenutno je prva u skupini. Vargas je strijelac

69' Japancima sva tri stopera imaju po dva žuta kartona što znači da neće moći igrati u osmini finala. Sjajne vijesti za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Uh, što su sada fulali Nijemci! Musiala je pogodio stativu!

63' Nova prilika za Njemačku! Rudiger je primio dobar pas u šesnaestercu i odmah pucao po golu. Nije imao sreće, pogodio je desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' GOOOOL!!!! Japan vodi protiv Španjolske i s ovakvim raspletom Japan igra protiv Hrvatske u osmini finala SP-a!

47' GOOOOOL! Japan izjednačio sa Španjolcima! Kakav prekrasan gol izvan šesnaesterca! Ritsu Doan je uputio brz i snažan šut točno uz desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Minuta sudačke nadoknade bit će u obje utakmice.

43' Velika prilika za Kostariku! Raum je katastrofalno reaigrao i omogućio je Fulleru čistu šansu, ali Neuer sjajno skida njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Briljantna solo akcija kod Njemačke! Gnabry je prevario nekoliko protivnika, ušao u šesnaesterac i pucao, ali samo pored desne stative.

37' Pokušavaju sada nešto Japanci. Kamada je pucao unutar šesnaesterca, ali mu je šut blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Evo opet nove prilike za Nijemce. Musiala je dobro ušao u šesnaesterac s loptom, ali je loše pucao. Lopta je otišla desno od gola.

35' Prilika za Njemačku! Kimmich je opalio s desne strane, a Navas obranio. Lopta mu je malo pobjegla, ali iz drugog pokušaja je hvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Dani Olmo je pokušao kreirati šansu, ali je poslao prejak pas.

23' Još jedna prilika za Španjolsku! Gavi je proigrao Moratu, a ovaj je tukao s desne strane, ali ravno u golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Španjolci dominiraju posjedom, drže loptu cijelo vrijeme, 85 posto, dok je Japan tek na 15 posto.

11' Povela je i Njemačka. Gnabry je zabio za vodstvo Njemačke koja je ovim pogotkom na drugom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' Španjolska je povela protiv Japana. Alvaro Morata je bio na pravom mjestu i pospremio sjajan centaršut Azpilicueta. Japan je imao priliku ali Španjolska je ipak prva došla do vodstva

3' Musiala je sada bio u sjajnoj poziciji za šut, ali je njegov pokušaj s ruba šesnaesterca išao po sredini gola i Navas je sačuvao svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počele su utakmice.

SASTAVI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan: Gonda - Taniguchi, Yoshida, Itakura - Nagatomo, Tanaka, Morita, Ito - Kubo, Maeda, Kamada

Španjolska: Simon - Balde, Torres, Rodri, Azpilicueta - Pedri, Busquets, Gavi - Olmo, Morata, Williams

Kostarika: Navas - Oviedo, Vargas, Waston, Duarte, Fuller - Campbell, Tejeda, Borges, Aguilera - Venegas

Njemačka: Neuer - Raum, Rudiger, Sule, Kimmich - Gundogan, Goretzka - Sane, Musiala, Gnabry - Muller

Hrvatska je remijem protiv Belgije osigurala plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Prvi cilj je ostvaren i Vatrene sada očekuje susret osmine finala. Utakmica se igra u ponedjeljak u 16 sati, a protivnik će biti poznat nakon raspleta skupne koja se igra u 20 sati. Potencijalni protivnici Hrvatske su Španjolska, Japan i Kostarika.

Španjolskoj pobjeda protiv Japana garantira prvo mjesto, ali joj je i remi dovoljan za prolazak. S prvog mjesta može pasti na drugo samo ako Kostarika dobije Njemačku. Izgubi li Španjolska od Japana, za prolazak joj treba ili remi Kostarike i Njemačke ili pobjeda Njemačke. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika.

Image
KALKULACIJE /

Tko sve može dočekati Vatrene u osmini finala? Jedino Njemačka ne može na put Modriću i ekipi

Image
KALKULACIJE /

Tko sve može dočekati Vatrene u osmini finala? Jedino Njemačka ne može na put Modriću i ekipi

Japan ne smije izgubiti kako bi imali izgleda za osminu finala. U slučaju remija sigurno prolazi ako i Njemačka i Kostarika odigraju neriješeno. S remijem može proći i ako Njemačka minimalno pobijedi, ali tada će se gledati ukupan broj postignutih golova tih ekipa. Pobjeda Japanu donosi prolazak.

Njemačkoj igra samo pobjeda protiv Kostarike. Dođe li do nje, bit će drugoplasirana neovisno o rezultatu Španjolske i Japana te ne može igrati protiv Hrvatske.

Kostarika bi u slučaju poraza bila eliminirana. S bodom može proći samo ako Španjolska pobijedi Japan. Pobijedi li, sigurno ide dalje - s prve pozicije samo ako Španjolska i Japan odigraju neriješeno.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo