SVE SE ZNA /

Ovako će izgledati ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Liga nacija je jako važna

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Samo pobjednici skupina imaju direktan plasman

3.9.2024.
14:04
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

FIFA je obavijestila saveze o proceduri ždrijeba Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026. godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku, objavio je HNS.

Image
'VI MOŽDA MISLITE DRUGAČIJE' /

Odjeknule riječi Cristiana Ronalda prije dvoboja s Hrvatskom

Image
'VI MOŽDA MISLITE DRUGAČIJE' /

Odjeknule riječi Cristiana Ronalda prije dvoboja s Hrvatskom

"Europske kvalifikacije će biti odigrane u dvanaest skupina, od kojih će sedam skupina biti sa po pet, a pet skupina sa po četiri reprezentacije. Dvanaest prvih nositelja činit će osam četvrtfinalista Lige nacija (prvoplasirane i drugoplasirane momčadi u skupinama Lige A) te najbolje četiri preostale reprezentacije prema Fifinom renkingu. Ostale jakosne skupine bit će određene prema Fifinom renkingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da sudionici Final Foura Lige nacija (lipanj 2025.) moraju biti u skupini s četirima reprezentacijama (jer kvalifikacije mogu igrati samo od rujna do studenoga), a oni neće biti poznati prije ždrijeba, isti će imati rezervirano mjesto u ždrijebu tako da budući pobjednik jednog određenog četvrtfinalnog para bude smješten u određenu skupinu u kojoj su četiri reprezentacije, a poraženi iz svakog para u neku drugu skupinu. 

Dvanaest pobjednika skupina Europskih kvalifikacija ostvarit će izravan plasman na SP, a 12 drugoplasiranih reprezentacija i četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija koje nisu ostvarile izravan plasman ili drugo mjesto u svojoj skupini osigurat će dodatne kvalifikacije koje će dati još četiri putnika na SP. Taj "play-off" bit će sastavljen od četiri "putanje" sa po četiri reprezentacije koje će odigrati polufinale i finale u ožujku 2026. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europske kvalifikacije započet će u ožujku 2025. godine za reprezentacije koje ne igraju četvrtfinale ili doigravanje u Ligi nacija, a ostali termini su predviđeni za lipanj (osim za finaliste Lige nacija), rujan, listopad i prosinac", stoji u priopćenju objavljenom na stranici HNS-a.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo