ŽDRIJEB U PONEDJELJAK / Poznati svi sudionici nokaut faze Europske lige

Image
Foto: Profimedia

Trećeplasirane momčadi Europske lige igrat će u kvalifikacijama za osminu finala Lige konferencija, a to su Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm, Servette, Molde, Maccabi Haifa i Union St. Gillois

14.12.2023.
23:42
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Brightona, West Hama, Atalante i Rangersa izravno su se plasirali u osminu finala Europske lige kao pobjednici skupina.

Image
ŽDRIJEB U PONEDJELJAK /

Ovih osam momčadi prijeti Dinamu u nokaut fazi Konferencijske lige

Image
ŽDRIJEB U PONEDJELJAK /

Ovih osam momčadi prijeti Dinamu u nokaut fazi Konferencijske lige

U osminu finala tako su se plasirali West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal i Slavia Prag. Freiburg, Marseille, Sparta Prag, Sporting, Toulouse, Rennes, Roma i Qarabag su plasman u dodatne kvalifikacije za osminu finala Europske lige osigurali drugim mjestom u svojoj skupini. Tamo će igrati i trećeplasirane momčadi grupne faze Lige prvaka, odnosno Feyenoord, Young Boys, Lens, Galatasaray, Braga, Benfica, Milan i Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirane momčadi Europske lige igrat će u kvalifikacijama za osminu finala Lige konferencija, a to su Olympiakos, Ajax, Betis, Sturm, Servette, Molde, Maccabi Haifa i Union St. Gillois.

Kasni pogodak Joaa Pedra donio je Brighton & Hove Albionu dramatičnu pobjedu od 1-0 nad Olympique Marseilleom u četvrtak i osigurao prvo mjesto u skupini B Europske lige. Obje su strane ušle u zadnji dan grupne faze s osiguranim mjestom u sljedećem krugu, ali Brightonu su bila potrebna sva tri boda da napreduje u osminu finala kao vodeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marseille će ići u rundu doigravanja jer ima dva boda manje od Brightona.

U drugoj utakmici skupine, Ajax je pobijedio 3-1 kod kuće AEK-a i završio na trećem mjestu te otišao u nokaut play-off Europske konferencijske lige, dok je AEK ispao. Za Ajax su cijelu utakmicu odigrali Josip Šutalo i Borna Sosa, a za AEK Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je s 4-0 slavila kod Rakowa i osigurala prvo mjesto. Ante Crnac i Fran Tudor su igrali za Poljake, a Mario Pašalić cijeli susret za Talijane.

West Ham je kod kuće svladao Freiburg u izravnom obračunu za prvaka skupine skupine, dok je škotski Rangers iznenadio i svladao u gostima Betis s 3-2. Borna Barišić je odigrao cijeli susret za Rangerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb eliminacijskih dvoboja održat će se u ponedjeljak.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo