POLICIJA U STRAHU OD NEREDA: / Stiglo upozorenje svima koji namjeravaju na najveći hrvatski derbi

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kao i svaki put kada su u pitanju ovakve utakmice navijači su dobili niz uputa

3.4.2019.
9:52
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka ugostiti će u srijedu u 19 sati vodeću momčad hrvatskog prvenstva Dinamo. Razlog je to pojačanih mjera sigurnosti i posebne regulacije prometa u Splitu. Povodom toga policija je pustila priopćenje u kojem ističu sljedeće:

"Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, na način da će se od 11:00 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona, a od 14:00 sati u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Od 16:00 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza)", poručuju iz policije te dodaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u prometu

"Obzirom da u poslijepodnevnim satima inače dolazi do gužvi u prometu, prvenstveno zbog ograničenja prometa i radova u Hercegovačkoj ulici u Splitu i na brzoj cesti Solin-Klis, očekujemo i gužve na dan odigravanja utakmice, zbog čega savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve".

Što se tiče navijača odaslano je upozorenje da če sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je zabranjeno?

Nadalje, sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima sljedeće stvari su zabranjene:

unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, bacanje predmeta u natjecateljski prostor, boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavijest BBB-ima

Za kraj, pustili su obavijest za gostujuće navijače:

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Obzirom na udaljenost Dugopolja od stadiona „Poljud“ preporučeno vrijeme dolaska na naplatnu postaju Dugopolje je do 16:30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda".

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo