NAJBOLJI U 1. KRUGU / Pobjede favorita, a momčad kola puna iznenađenja: Najbolji na otvaranju Dinamov spasitelj

Image

Donosimo vam momčad 1. kola HNL-a u sezoni 2022./2023. koja je ponudila pregršt uzbuđenja

18.7.2022.
15:28
VOYO logo

Prvo kolo nove sezone HNL-a je iza nas. Velika četvorka je upisala pobjede, Dinamo je otvorio sezonu te slavio protiv Lokomotive rezultatom 3-2. Lokosi su imali dva gola prednosti no Dinamo je pokazao karakter i skroz preokrenuo susret. Osijek je ugostio Goricu i pobijedio rezultatom 2-1. Odličnu utakmicu odigrao je Beljo koji je mrežu Banićevog gola tresao dva puta te se sa stilom vratio u grad na Dravi. Rijeka je uzela važna tri boda s gostovanja u Šibeniku.

Tadićeve trupe su slavile rezultatom 0-1 te pogotkom Obregona u pozitivnom ozračju dočekuju švedski Djurgardens. Varaždin je poražen pred domaćom publikom protiv Slaven Belupa nakon izbivanja jedne sezone iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa. Koprivničani su slavili rezultatom 0-1 a jedini pogodak na susretu djelo je Kocijana. Istra je ugostila Hajduk te s dvije lopte u mreži napustila Aldo Drosinu. Za Hajduk su zabili Melnjak i Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po SofaScore momčadi kola najbolji igrač je Dinamov Josip Drmić koji je zamjenio Bočkaja u 25. minuti susreta i zabio dva gola kojima je okrenuo utakmicu u korist Modrih.

Image
Foto: SofaScore

Od ostalih igrača tu se još ističe Dion Drena Beljo koji je zabio dva pogotka za Osijek, Varaždinov vratar Oliver Zelenika koji je imao čak devet obrana iako je on krivac za gol kojeg je Varaždin primio, Istrina prinova u obrani Dario Marešić koji je imao 13/14 uspješnih dugih lopti kao i 92 posto točnih dodavanja, te Dinamov Robert Ljubičić koji je izlaskom Bočkaja još jednom preuzeo odgovornost na lijevom beku te ponovno odradio zadatak vrlo korektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo