POGLED U BUDUĆNOST: / Slaven Bilić je izjavio nešto što se nikako neće svidjeti navijačima Manchester Uniteda i Chelseaja

Image
Foto: AFP

Zasigurno nije velik broj onih koji su pred početak sezone u engleskom nogometnom prvenstvu zamišljali da će čelna mjesta ljestvice krojiti klubovi koji to danas rade.

7.3.2016.
11:39
AFP
VOYO logo

Leicester City na prvome mjestu uživa pet bodova prednosti u odnosu drugoplasirani Tottenham, dok se petoplasirani West Ham Slavena Bilića hvali činjenicom da im u leđa gledaju velikani poput Manchester Uniteda, Liverpoola i Chelseaja.

Ipak, da ovo nije samo iznimka od uobičajenih pravila tvrdi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji je siguran da će takav izgled ljestvice, sa klubovima u vrhu koje je malo tko očekivao, biti nešto što će se u Premier ligi događati i u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto za napredak

"Uistinu mislim da su te promjene trajne, barem se tome nadam. West Ham je prošlu sezonu završio na dvanaestom mjestu ljestvice, a sada je bod od četvrtog. Inspirirani smo, ali i u sjeni Leicestera koji je skočio više i brže. Naša je priča sjajna, ali je njihova čarobna. Velike momčadi poput Manchester Cityja mogu mijenjati igrače, no novi nisu i bolji, oni su samo drugačiji. Chelsea može prodati Costu i kupiti Lewandowskog koji je drugačiji, ne i bolji. City može kupiti Benzemu, ali već ima Agüera, dakle kod njih ne postoji veliki prostor za napredak", tvrdi menadžer West Hama i nastavlja obrazlagati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klubovi poput našeg, dakle koji sada imaju novac, klubovi poput Crystal Palacea, West Bromwicha i Leicestera, mogu biti bolji. Prije dvije godine West Brom bi morao prodati Berahina da bi si priuštio Rondona, a sada ga mogu zadržati. Sljedeće godine, uz još veća ulaganja, mogu zadržati te igrače..., a momčadi poput naše imaju mjesta za daljnji rast."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo