Pobjeda za povijest: 'Možda će nas konačno primijetiti'

14.3.2012.
9:17
VOYO logo

"Pokazali smo već prošle subote vrlo dobru igru. Činilo mi se tijekom cijelog tjedna da će moja momčad neosporno izboriti prolazak u četvrtfinale. Danas smo od prve do posljednje minute pokazali apsolutno vrhunsku igru. Jednostavno, bili smo savršeni", rekao je 66-godišnji trener bavarske momčadi Jupp Heynckes.

"Vrlo je loš osjećaj kad izgubite ovakvim rezultatom. On je, međutim, sasvim zaslužen. Bayern je odigrao utakmicu u ekstazi ", rekao je trener suparničke momčadi Heiko Vogel, inače od 1998. do 2007. godine trener u Bayernovoj nogometnoj akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverostruki strijelac Mario Gomez naglasio je da je ključna bila pobjeda nad Hoffenheimom prošle subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, vrlo, vrlo važna. Osjetile su se tada pozitivne vibracije na stadionu. Protiv Basela smo samo nastavili utakmicu koju smo igrali s Hoffenheimom. Odigrali smo senzacionalno. Pred nama su, međutim, još uvijek veliki ciljevi koje ovime ni izbliza nismo realizirali."

Arjen Robben zabio je dva gola protiv Basela, a nakon utakmice nije mogao sakriti oduševljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postići sedam golova u Ligi prvaka je nevjerojatno. Na posljednje dvije utakmice dali smo 14 golova, bili smo fenomenalni. Možda će nas ostale momčadi konačno primjetiti. Mogu odmah reći kako bi volio izbjeći Barcelonu ili Real, ali prvo treba vidjeti što će se dogoditi", zaključio je Nizozemac. Novo je gorko razočaranje Claudio Ranieri sa svojim nogometašima doživio ispavši od Marseillea u osmini finala Lige prvaka nakon 2:1 domaće pobjede na San Siru. U prvoj utakmici Francuzi su slavili 1:0

"Ovo nesretno ispadanje savršeno zrcali našu sezonu. Vjerojatno smo igrali bolji nogomet od Marseillea u ovih 180 minuta i imali bolje prilike, ali dva gola koja smo primili u sudačkim nadoknadama koštali su nas ispadanja", podsjetio je Ranieri također na pogodak Andrea Ayewa po isteku 90. minute u prvom srazu prije tri tjedna na Velodromeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U istih smo tih 180 minuta našim suparnicima dopustili tri udarca u okvir gola. Primili smo dva pogotka. No, pobjeđuje momčad koja zabija. Zato čestitam Marseilleu na prolasku u četvrtfinale."

"Mi nismo mogli dati više no što smo večeras dali. Bili smo dobri u prvih 20 minuta, potom malo stali. Nismo dolazili u prilike odigravati okomite lopte na naše napadače. U drugom sam poluvremenu zatražio od Wesleyja Sneijdera da više djeluje u ulozi ofenzivnoga veznog igrača. Onda mi se ozlijedio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve u svemu, šteta. Dali smo od sebe sve što smo mogli" završio je turobni Talijan, dok je Didier Deschamps, trener gostiju koji je 2004. godine vodio Monaco sve do finala Lige prvaka, rekao:

"Postigli smo uistinu nešto izvanredno. Igrači su znali što im je činiti. Bila je to komplicirana utakmica, pomalo i prezatvorena, u kojoj nismo imali naročitih prilika. Mogli smo bolje igrati u napadu, no Löic Remy danas nije bio raspoložen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponavljam još jednom, za nas je ovo izvanredan uspjeh. Inter je i dalje velika momčad a mi smo mali, tako da je ovo golema satisfakcija. Nakon nekih teških trenutaka u Le Championnatu, noćas je vrijeme za radost i slavlje", rekao je Deschamps nakon što je Marseille doveo u prvi četvrtfinale Lige prvaka od davne 1993. godine, kada je moćni francuski klub pod vodstvom Raymonda Goethalsa osvojio naslov europskog prvaka.

Deschamps je bio kapetan te momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo