KAKO JE OVO DOBRO / Perišić dobio novi nadimak i brutalan je. Pogledajte kako su ga prozvali novinari Gazzette nakon što je srušio Juve

Image
Foto: Profimedia

Perišić je lider ove momčadi, zabija gotovo uvijek u važnim utakmicama i odlučuje ih, a isto tako sudjeluje i u ostalim segmentima igre.

12.5.2022.
8:25
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić s dva je gola u produžetku osigurao Interu osvajanje naslova pobjednika Talijanskog kupa, Inter je u finalu igranom u Rimu svladao Juventus sa 4-2 (1-0, 2-2).

Perišić je prvo u 99. minuti realizirao kazneni udarac kojim je doveo svoju momčad u vodstvo od 3-2, da bi u 102. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora još jednom svladao Perina i postavio konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je, inače, jedan od najboljih igrača milanskog kluba ove sezone. U 47 utakmica zabio je devet golova i još je osam namjestio, ali njegov učinak na terenu ne može se mjeriti samo golovima i asistencijama. Perišić je lider ove momčadi, zabija gotovo uvijek u važnim utakmicama i odlučuje ih, a isto tako sudjeluje i u ostalim segmentima igre.

Image
PERIJA NAJJAČI! /

Koji je kralj ovaj naš Perišić. Pogledajte u čemu je Vatreni prošetao stadionom nakon što je srušio Juve u finalu Kupa

Image
PERIJA NAJJAČI! /

Koji je kralj ovaj naš Perišić. Pogledajte u čemu je Vatreni prošetao stadionom nakon što je srušio Juve u finalu Kupa

'Nemoguće je da netko ovako igra'

Perišić ne samo da je oduševio Hrvate i navijače Intera, već mu se naklonila i ugledna talijanska dnevna tiskovina, Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat je bio najbolji igrač utakmice. Ludi Perišić bio je neuhvatljiv, nezaustavljivi, neosvojiv, a ono što je izveo u produžecima je nevjerojatno", navodi Gazzetta.

Zatim ističu Perišićev doprinos kod drugog gola Intera. "Tada je Dumfries centrirao, Perišić nebeski skočio i tako omogućio da lopta dođe do Martineza. Njega je srušio De Ligt, zbog čega je Inter dobio penal kojeg je Calhanoglu pretvorio u gol", rekao je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Gazzettu je, kao i sve oduševila Perišićeva igra u produžecima, a toliko su bili opčinjeni njegovom igrom da su mu dali novi nadimak. "Trebalo bi provjeriti autentičnost dokumenata 33-godišnjaka iz Omiša, jer nemoguće je da netko igra ovako u toj dobi. Ivan nezaustavljivi, nedodirljivi, jedan je od najstarijih na terenu, ali to mu ne smeta da sjajno igra na mjestu koje najviše iscrpljuje", piše fanatično Gazzetta pa nastavlja.

'Ivan nedodirljivi'

"Njegova uloga traži da stalno radi sprinteve od 60 metara kao gigantski brisač, ali on je uvijek odlučujući i razarajući. Na Olimpicu je čak nadmašio samog sebe. Dok su drugi padali od iscrpljenosti, on se tek počinjao zabavljati i uništavati Juventus. Prvim golom iz penala, kojeg je zabio kao da pritišće gumb na daljinskom, razorio je Interovu polovicu stadiona, a ubrzo zatim izazvao je ekstazu. Premda praktički veteran, pokazao je da itekako ima benzina za još jedan juriš i trijumfalnu golčinu, metak ljevicom. Nakon što je zabio, cijela Interova klupa slila se na teren da slavi Ivana nedodirljivog", piše Gazzetta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su i oni upozorili da Inter još nije produljio ugovor Perišiću te da ih "Ivan nedodirljivi" ima pravo prozivati zbog toga.

Gazzetta zaključuje: "Dva gola za pobjedu i trofej u produžecima, nebeski skok za spas Intera pred kraj regularnog dijela i tisuću ostalih korisnih stvari. Perišić je šampion koji si može priuštiti da nakon ovakve partije prozove klub jer još nije obnovio ugovor koji mu završava za mjesec dana", zaključuje Gazzetta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo