DINAMOV PROTIVNIK / PAOK ima dobra iskustva protiv hrvatskih klubova: Evo što još znamo o njima

Image
Foto: VASILIS VERVERIDES/MOTION TEAM

Opet ta Grčka. Nikako ih se riješiti...

23.2.2024.
14:11
VASILIS VERVERIDES/MOTION TEAM
VOYO logo

Dinamo će u osmini finala Konferencijske lige igrati protiv grčkog PAOK-a! Odlučeno je tako na ždrijebu u Nyonu kojeg ste mogli pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Image
'UTAKMICA SEZONE PLAVIH' /

Branko Karačić: 'Vaše pitanje Pellegriniju? Betis je podcijenio Dinamo'

Image
'UTAKMICA SEZONE PLAVIH' /

Branko Karačić: 'Vaše pitanje Pellegriniju? Betis je podcijenio Dinamo'

Plavi će tako po drugi put ove sezone igrati dvomeč protiv grčkog predstavnika. Onaj prvi, ljetni protiv AEK-a prošao je rezultatski bolno, a o kalvariji hrvatskih državljana u Grčkoj bolje da ne pričamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U grčkom prvenstvu AEK i PAOK gotovo se ne razlikuju. Atenski klub trenutno je vodeći s 52 boda, dok ih prati PAOK s bodom manje, a isto toliko ima i Panathinaikos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub iz Soluna besprijekorno je odradio jesenski dio europske sezone. Kroz kvalifikacije su protutnjali bez poraza protiv Beitara (ukupno 4-1), Hajduka (ukupno 3-0), te Heartsa (ukupno 6-1).

Ništa lošije nisu odradili niti grupnu fazu Konferencijske lige. U konkurenciji s Eintracht Frankfurtom, Aberdeenom i Helsinkijem također su ostali neporaženi, a ostvarili su pet pobjeda i jedan neriješen rezultat. Impresivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Pretplaćeni na klubove iz HNL-a

Okršaji hrvatskih klubova i PAOK-a datiraju od 2010. godine i onih, po Dinamo nesretnih okršaja s tim grčkim klubom. U skupini Europske lige Dinamo je pao na Toumbi u drugom kolu (1-0), a zatim u zadnjem kolu na smrznutom Maksimiru također je grčki klub minimalno slavio (0-1).

Pet godina kasnije PAOK je ponovno došao u Zagreb, ovaj put na noge Lokomotivi. U drugom pretkolu Europske lige Lokosi su iznenadili Grke i slavili s 2-1, no PAOK je u Solunu pregazio Lokomotivu s 6-0. Taj poraz od Lokomotive jedini je poraz PAOK-a od hrvatskih predstavnika, a još se kasnije susreo i s Rijekom i Hajdukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Lokomotiva - PAOK

Na zadnjoj stepenici pred plasman u Konferencijsku ligu 2021. godine Rijeka je na Toumbi odigrala 1-1 i s aktivnim rezultatom tražila pobjedu na Rujevici, međutim PAOK je rutinski slavio s 0-2. Dvije godine kasnije, točnije početkom aktualne sezone 2023./2024. Hajduk je na Poljudu odigrao bez pogodaka protiv PAOK-a. Ipak, na Toumbi su Splićani pali sa uvjerljivih 3-0 za grčki sastav.

Uzmemo li sve to u obzir, PAOK protiv HNL klubova ima skor od 5 pobjeda, 2 remija i jednog poraza uz gol-razliku 15-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad puna kvalitetnih igrača

Momčad koju vodi rumunjski stručnjak Razvan Lucescu puna je kvalitetnih pojedinaca. Udarne igle grčkog sastava su Kiril Despodov, brazilski virtuoz Taison i napadač Thomas Murg. Svoj posao među vratnicama odlično odrađuje i Dinamovo dijete - Dominik Kotarski.

Image
Foto: SofaScore
Image
Foto: SofaScore

PAOK prema Transfermarktu vrijedi 71,10 milijuna eura (samo 250 tisuća eura više od Dinama), a najvrjedniji eksponat je dvadesetogodišnji Grk Konstantelias (10 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Kotarskog, postoji i još nekoliko poveznica između Dinama i PAOK-a. I za jedne i druge igrali su Gordon Schildenfeld, Josip Mišić, Marin Leovac, ali i Brazilac Etto.

Neka pukne tradicija

Loš skor hrvatskih klubova protiv PAOK-a, ali i općenito protiv grčkih klubova bode u oči. Neka Plavi tu tradiciju prekinu, neka simbolički padne grčki klub na putu prema finalu u Ateni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo