PAD OSRAMOĆENOG MOĆNIKA: / Platini objavio veliku vijest

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Michel Platini odustao je od kandidature za preuzimanje funkcije predsjednike Međunarodnog nogometnog saveza (Fifa) i potvrdio to Associated Pressu, piše BBC.

7.1.2016.
21:16
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Suspendirani predsjednik UEFA-e, najvišeg europskog izvršnog nogometnog tijela, pritom je dodao da ostaje odlučan u namjeri dokazivanja vlastite nevinosti u slučaju zbog kojeg je na osam godina suspendiran iz nogometa, ali i da do dana izbora 26. sljedećeg mjeseca jednostavno ima premalo vremena za to napraviti. Zbog toga se i povlači iz kandidature.

Tajming nije dobar

Podsjetimo, FIFA-ina je etička komisija prošloga mjeseca Platiniju, ali i FIFA-inom predsjedniku Seppu Blatteru, odredila osmogodišnju suspenziju zbog kršenja etičkih standarda, odnosno sumnjive isplate novca 2011. godine. Riječ je o iznosu od gotovo dva milijuna švicarskih franaka koje je Blatter usmjerio Platiniju zbog navodnog savjetničkog posla kojeg je ovaj obavljao u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Povlačim se iz utrke za predsjedničko mjesto u FIFA-i. Jednostavno, tajming nije dobar i nemam mogućnosti ravnopravno se boriti sa ostalim kandidatima. Nije mi dana šansa igrati ovu igru”, izjavio je Platini i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ovu nepravdu smatram gnjusnom i pokušavam se boriti protiv nje. Ni za čime ne žalim u ovoj priči jer nisam ni za što kriv. Borim se da shvatim što se zapravo dogodilo, osim ako nije postojala volja da se spriječi moja kandidatura. Imao sam povjerenje 150 nogometnih saveza koji su smatrali da sam prava osoba za riješiti FIFA-ine probleme, no, ne postoji dobna granica pa ću se možda vratiti za 20 godine. Tko zna?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo