OZBILJAN PROJEKT: / Hajdukov kamp u Divuljama će se izgraditi u naredne četiri godine

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

'Svjestan sam da su za realizaciju projekta četiri godine jako kratko vrijeme'

19.11.2020.
15:50
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Čelnici Grada Trogira i nogometnog kluba Hajduk u četvrtak su se sastali kao bi razgovarali o izgradnji Hajdukova kampa na gradskom zemljištu u Divuljama, a zajednički je zaključak da bi taj kamp trebao biti završen u sljedeće četiri godine, priopćeno je iz Grada Trogira.

Sastanak u četvrtak - nastavak rada na kapitalnom infrastrukturnom projektu

Sastanak u četvrtak je nastavak rada na kapitalnom infrastrukturnom projektu za Hajduk, ali i jako važnom projektu za Trogir, koji je inicijalno započet u srpnju suglasnošću Gradskog vijeća Grada Trogira, naglašava se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SRAMOTA ZA HAJDUK: /

Miljenik Torcide otkriva surovu istinu za Bijele; 'Bolje da ne znate što mi navijači sve dobacuju'

Razgovaralo se o prioritetnom postupku prebacivanja vlasništva zemljišta s Ministarstva obrane RH na Grad Trogir, zbog čega je održano već nekoliko sastanaka s MORH-om. Gradnja kampa planirana je u fazama, a zajednički zaključak Grada i Hajduka je da kamp bude u punom pogonu u naredne četiri godine.

Predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić je zahvalio se čelnicima Trogira na iznimnoj kooperativnosti i konkretnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želimo gubiti vrijeme, već biti produktivni'

"Ne želimo gubiti vrijeme, već biti produktivni. Izgradnja kampa je, uz uspjeh i rezultat prve momčadi te stvaranje pobjedničkog mentaliteta, jedan od najvažnijih projekata mog mandata. Svjestan sam da su za realizaciju projekta četiri godine jako kratko vrijeme, ali plan je da u tom razdoblju kamp bude izgrađen i stavljen u funkciju. Osobno ću sudjelovati u projektu dok se ne imenuje član Uprave koji će, među ostalim, biti prioritetno zadužen za gradnju kampa“, poručio je Jakobušić.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić izvijestio je kako grad već intenzivno radi na parcelaciji zemljišta i kako se kroz 10-ak dana može očekivati upisivanje u katastar. Također, grad je već pokrenuo Izmjene i dopune Prostornog plana na Gradskom vijeću, a taj posao može potrajati tri do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj projekt apsolutni je interes i prioritet Grada Trogira i učinit ćemo sve da se njegova realizacija maksimalno ubrza," poručio je Bilić izrazivši zadovoljstvo što je izgradnja kampa u Divuljama među prioritetima novog predsjednika Uprave Hajduka.

"Od potpisa ugovora i sjednice Vijeća zajedno smo u komunikaciji s Ministarstvom obrane i vjerujem da će prijenos vlasništva uskoro biti i formalno završen. Hajdukov kamp je za Trogir važan iz mnogo razloga, prvenstveno zbog nove suvremene sportske infrastrukture kakve nema u ovom dijelu Europe koja će biti na korist našim građanima, a ovisno o finalnom izgledu projekta i dio naše dodatne turističke ponude. Inicijalno smo planirali samostalno graditi stadion, no obnova naše Batarije uz infrastrukturu koju ćemo dobiti kroz ovaj kamp uz Hajduk kao partnera je sa svog aspekta kvalitetnije rješenje. O ponosu mojih sugrađana što će Trogir postati drugi dom Hajduka ne treba ni govoriti. Puno je još posla pred nama, ali plan koji nam je predstavljen djeluje održivo i racionalno", istaknuo je gradonačelnik Trogira Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radno, idejno rješenje za kamp već postoji, ali...'

Radno, idejno rješenje za kamp već postoji, ali s obzirom na vrijednost projekta dogovoreno je da se za taj obuhvat napravi arhitektonsko-urbanistički natječaj te će se u najskorijem mogućem roku zajednički stupiti u kontakt s Društvom arhitekata Splita s kojim Grad Trogir uspješno surađuje posljednjih nekoliko godina, a u cilju što stručnijeg i kvalitetnijeg provođenja natječaja. Po njegovom završetku i s posloženom financijskom konstrukcijom kreće se prema dozvolama. U tom kontekstu, razgovaralo se i o pitanju financiranja projekta te se razmatraju različite opcije vanjskih izvora financiranja. Projekt je iznimno financijski obuhvatan. Očekuje se da će projektna dokumentacija koštati nekoliko milijuna kuna. U cilju što kvalitetnijeg planiranja i što brže realizacije, i grad i klub imenovat će rukovodeće osobe na projektu Kampa koje će se u periodu naredne dvije godine intenzivno baviti izdavanjem dokumentacije i pronalaženjem modela financiranja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo