FOTO: / NOVI ISPAD TORCIDE! SPECIJALCI IH SMIRILI!

Splitski derbi kroz uzvratni dvoboj polufinala Kupa nije mogao zadovoljniti nogometne sladokusce. Nakon 1:1 na Poljudu, RNK Split je u uzvratu slavio s 1:0 i stigao do finala.

22.4.2015.
17:31
VOYO logo

RNK SPLIT: Zagorac, Galović, Vrgoč, Barbarić, Woon, Vidović, Blagojević, Rog, Bagarić, Roce, Cikalleshi

HAJDUK: Grbić, Mikanović, Milović, Nižić, Jozinović, Caktaš, Juranović, Sušić, Vlašić, Milevskij, Gotal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Cikalleshi (42.-11m)

Sokol Cikalleshi odveo je Split prema najvećem uspjehu u klupskoj povijesti i Hajduk gurnuo u potpuni ponor. Albanski reprezentativac realizirao je jedanaesterac u 42. minuti i doveo Crvene u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, do tada smo gledali pravu uspavanku gdje 30 minuta nije bilo smislenijih akcija i šansi. Samo vratnica Milevskog u 36. minuti je donijela malo uzbuđenja. Vlašić je nanizao dva suparnička igrača i uposlio Ukrajinca, ali centimetri su djelili hajdukovce od veselja.

Nakon odmora, hajdukovci su zamalo izjednačili. Kurbanov je ubacio s lijeve strane, a Vidović zamalo ubacio loptu u vlastitu mrežu. Lopta je proletjela uz vratnicu, ali iz kornera nije bilo opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlo se 'pritisak' gostiju, ali dva slobodnjaka s 20-ak metara nisu donijela Hajduku izjednačenje, već samo frustracije navijačima. Kurbanov i Caktaš su ih očajno izveli...

Nažalost po navijače Hajduka, jalova igra njihovih ljubimaca se nastavila, niti do kraja utakmice nisu došli do izjednačenja i sada će teško do mjesta u europskim kupovima. Kako je Hajduk tek četvrti u prvenstvu, morat će navijati da pobjednik dvoboja Dinama i Rijeke osvoji Kup, ali i pritom se nadati da ih Split ne prestigne na ljestvici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku susreta došlo je do sukoba između Torcide i igrača Hajduka. Umjesto pozdrava igračima navijači su im poručili: "Skinite dresove"! Potom je došlo do obračuna nezadovoljnih navijača i igrača, a da sukob ne bi eskalirao morala je intervenirati policija, navodi Goal.com. Usprkos tome nekoliko se navijača približio hajdukovcima, ali su sredstvima prisile zaustavljeni.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo