Ovim Tevez i službeno postaje mrtav nogometaš

Samo su sitnice tijekom ljeta priječile put 27-godišnjem Argentincu Carlosu Tevezu povratak u brazilski Corinthians, gdje je igrao od 2006. do 2008. godine.

25.10.2011.
22:27
VOYO logo

Bio je to njegov posljednji klub prije početka europske avanture. Ona je počela u West Hamu, a nastavila se u Manchester Unitedu i Manchester Cityju, gdje se nalazi i dan danas.

No, nakon što je, navodno, odbio ući s klupe za pričuve na utakmici protiv Bayerna u Ligi prvaka, Tevez više nije odigrao niti minute za svoj sadašnji klub. Njegov odlazak tijekom siječanjskog prijelaznog roka iduće godine je sasvim izgledan, no sve je jasnije da Corinthians više ne želi svog nekadašnjeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, ne znam što sada o svemu misli naš trener. Tijekom ljeta smo bili zagrijani vratiti Teveza, no od tada su se stvari promijenile. I on je pokazao nakon toga svoje drugo lice u Manchesteru", rekao je direktor Corinthiansa Paulo Rosenberg i dodao: "Nama je trenutačno samo na pameti osvajanje brazilskog prvenstva. Zaostajemo za Vasco de Gamom dva boda. U svlačionici vlada prava harmonija, a možda bi dolazak Teveza pokvario takve ozračje. Zato sam malo skeptičan po pitanju njegovog povratka."

Epilog navodnog Tevezovog odbijanja da uđe u igru u drugom poluvremenu utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Bayerna jest kazna Cityja u iznosu od milijun funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinskog je napadača prijavio trener Roberto Mancini, a Tevez je cijelo vrijeme tvrdio da se radilo o nesporazumu, odnosno da nije odbio ući u igru, već se nije htio još jednom zagrijavati.

Igrač obvezan sudjelovati u utakmici ako to odredi trener, ali i da je obvezan ispunjavati druge aktivnosti koje se od njega traže, a tu spada i zagrijavanje. Tevez je tako nedvojbeno kriv bez obzira na to što je odbio napraviti, navode u klubu. Uz oduzimanje četiri tjedne plaće, 27-godišnji Argentinac je i suspendiran na dva tjedna, ali tu je suspenziju već odradio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110250667006 arti-201110240827006 arti-201110241033006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo