OVAKVE BROJKE PRKOSE RAZUMU: /

Čudesni Messi u 31. godini ima najbolju sezonu karijere, evo i zašto

Image
Foto: AFP

Barcelonin Argentinac još jednom dokazuje da mu nitko nije ravan

15.1.2019.
12:44
AFP
VOYO logo

Lionel Messi je sjajan nogometaš, s tim se svi mogu složiti. Dapače, osim što je naširoko smatran najboljim igračem svijeta, postoje vrlo uvjerljivi argumenti da je Argentinac i najveći svih vremena.

I zaista, ako nastavi kako je krenuo ove godine, 2018./19. mogla bi mu biti najbolja sezona u karijeri, što je zapanjujuće s obzirom na sve što je do sada postigao. 31-godišnji Argentinac je u 19 utakmica (Liga prvaka i Primera) ove sezone postigao 23 pogotka i tome dodao 11 asistencija te je trenutno najbolji strijelac i najbolji asistent liga petica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je posebno impresivno jest to da, prema brojkama, Messi trenutno zaista i igra najbolju sezonu karijere. Naime, Messi ove sezone u prosjeku postiže 1,73 pogodaka i asistencija po utakmici (90 minuta, ne računajući jedanaesterce). Njegova najbolja sezona do ove godine bila je 2012./13., kada je postizao 1,65 pogodaka/asistencija po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani je Argentinac također bio impresivan, sa 1,23 pogodaka i asistencija po utakmici, a čak i njegovoj najslabijoj sezoni (2013./14., kada je trpio od ozljeda) je upisivao 1,08 pogodaka i asistencija po utakmici. Ovakve brojke zbilja ne bi trebale biti moguće, ali Messi nas je odavno navikao da ono što on radi na terenu prkosi razumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo