Play ponuda

JEDAN PLAVI, DRUGI BIJELI / Otac mu je bio hrvatski reprezentativac i ikona Hajduka, a on je potpisao za Dinamo: 'On mi je puno pomogao'

Image
Foto: GNK Dinamo

Istaknuo je kako u ocu Borisu ima podršku te kako ga često pita za savjete

22.2.2023.
13:54
GNK Dinamo
Play ponuda

Talentirani stoper Moreno Živković u svibnju će navršiti 19 godina, a punih 14 godina je član Dinama. On je ovog tjedna potpisao višegodišnji profesionalni ugovor s aktualnim prvakom Hrvatske. Do sada je odigrao nekoliko seniorskih utakmica u dresu Dinama II, gdje je igrao u drugoj HNL. Imao je svega 16 godina kada je nastupio u drugoj hrvatskoj ligi.

Image
U POTRAZI ZA MINUTAŽOM /

Novi odlazak s Poljuda: Mladi veznjak preselio u Bosnu i Hercegovinu i nije prvi put tamo

Image
U POTRAZI ZA MINUTAŽOM /

Novi odlazak s Poljuda: Mladi veznjak preselio u Bosnu i Hercegovinu i nije prvi put tamo

Moreno je sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Borisa Živkovića, koji je svoju karijeru završio u Hajduku, a zanimljivo, Moreno će svoju karijeru početi u ljutom rivalu.

"U Dinamo sam došao još dok sam imao pet i pol godina, krenuo sam u Otvorenoj školi. Lukanić, Rukavina i ja zajedno smo prošli sve uzraste i jako sam sretan što sam potpisao ugovor, a sigurno je da ću dati sve od sebe da opravdam to povjerenje", rekao je Živković.

shimmer fallback
shimmer fallback

Otac podrška

Istaknuo je kako u ocu Borisu ima podršku te kako ga često pita za savjete.

"Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti", otkrio je.

shimmer fallback
shimmer fallback

Boris je inače počeo karijeru u Sarajevu, a potom je preko Marsonije i Hrvatskog Dragovoljca stigao do Bayer Leverkusena. Tamo je igrao šest godina te je postao svojevrsna ikona 'apotekara'. Potom je kratko igrao u Portsmouthu, da bi se potom vratio u Njemačku gdje je igrao za Stuttgart i Koln. Karijeru je zaključio u dresu Hajduka, a za Hrvatsku je odigrao 39 utakmice te je u jednom trenutku bio kapetan Vatrenih.

Play ponuda
Play ponuda