Osuda cijelog kluba: 'Chelsea je sramota!'

Ruski tajkun Roman Abramovič kupio je Chelsea prije devet godina. U tom je razdoblju promijenio sedam trenera i sada traži osmog, što je razbjesnilo šefa Engleskog udruženja nogometnih trenera.

5.3.2012.
11:56
VOYO logo

U nedjelju je nogometni klub sa Stamford Bridgea smijenio perspektivnoga 34-godišnjeg Portugalca Andrea Villas-Boasa nakon samo osam mjeseci rada u klubu.

Izazvalo je to razočaranje Sir Alexa Fergusona, dugotrajnog menadžera Chelseajeva premierligaškog rivala Manchester Uniteda, ali i vodstva Engleskog udruženja nogometnih trenera (LMA), čiji je predsjednik Richard Bevan za BBC izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xp77by "Unatoč beskrajnom bogatstvu, u Chelseaju i dalje ne znaju kako sagraditi uspješan klub. Činjenica da traže osmog trenera u devet posljednjih sezona velika je sramota za vlasnika, za klub sam, za njegove navijače i za cijelu Premierligu". "Igrači bi morali biti svjesni cijelo vrijeme da menadžerova strategija i njegov posao nisu u pitanju, i tada bi okolnosti njihova ponašanja bile sasvim drukčije. Uspjeh dolazi pod preduvjetom vremenskog trajanja. Ono donosi stabilnost. Inače je vrlo teško ljudima poput Andrea razviti vlastitu filozofiju igre i sagraditi momčad. Očekivati da se sve to može napraviti u osam mjeseci nije realno", dodao je Bevan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo