DRAMA U ZAVRŠNICI / Osijek u samom finišu utakmice svladao Rijeku i to pomalo bizarnim autogolom Save Čestića

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Pogodak odluke zabio je Sava-Arangel Čestić pogodivši u 85. minuti vlastitu mrežu

13.2.2022.
17:23
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 23. kola Prve HNL Osijek je pred 3.400 gledatelja na stadionu Gradski vrt pobijedio Rijeku sa 1-0, dok su u prvom nedjeljnom susretu nogometaši Hajduka proslavili 111. rođendan kluba pobjedom 3-1 protiv Slaven Belupa.

Bio je to treći međusobni susret Osijeka i Rijeke ove sezone i druga pobjeda Osijeka rezultatom 1-0, dok je jedan susret završio bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Sava-Arangel Čestić pogodivši u 85. minuti vlastitu mrežu.

Osijek je daleko bolje ušao u susret i domaćin je u prvih 20 minuta imao nekoliko prilika. U 6. minuti Ivan Fiolić je krasnom dijagonalom proigrao Kristiana Fućka koji je u šesnaestercu pucao, no Nediljko Labrović je odlično reagirao. Minutu kasnije Laszlo Kleinheisler je pucao sa 19 metara, ali je Labrović odličnom intervencijom loptu iz desnog donjeg kuta skrenuo u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Drama u završnici i autogol

U 18. minuti zaprijetio je Damjan Bohar snažnim udarcem, Labrović je obranio, a na odbijanac je natrčao Mihael Žaper, ali nije najbolje reagirao. U 34. minuti Rijeka je imala jedinu priliku u prvom dijelu, Josip Drmić je glavom prebacio loptu utrčalom Harisu Vučkiću, koji je sam izbio ispred vratara, no Ivušić je refleksno skinuo udarac.

U nastavku susreta Osijek je bio aktivniji i imao je veći posjed lopte, dok je Rijeka svoju priliku tražila iz kontri. Međutim, sve do same završnice nije bilo promjene početnog rezultata, a onda je domaćin u 85. minuti poveo nakon komičnog autogola. Mario Jurčević je sustigao loptu ispred same gol-linije i pored Labrovića poslao povratnu loptu koju je Čestić nes(p)retno gurnuo u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici susreta Rijeka je ostala s igračem manje nakon što je Abass dobio drugi žuti karton.

UŽIVO

Stadion: Gradski vrt (Osijek)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek - Rijeka 1:0

Sastavi:

Osijek: Ivušić - Miloš, Lončar, Škorić, Jurčević - Žaper, Kleinheisler - Fiolić, Caktaš, Bohar - Fućak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Labrović - Solano, Čestić, Krešić, Vukčević - Selahi, Pavičić - Murić, Vučkić, Ampem - Drmić

-----------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' + 3' - Abass dobiva drugi žuti karton i Rijeka će završiti susret s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - GOOOOOOOL! Zapravo AUTOGOOOOOOL! Sava Čestić je gurnuo loptu u svoju mrežu nakon Jurčevićeva pokušaja centaršuta s lijeve strane peterca. Dosta je to elegantno napravio, u koraku, čak pomalo i bizarno.

84' - Sve se više čini da će ova utakmica završiti bez pogodaka, Osijek se i dalje trudi, ali nikako da probiju Labrovića. Rijeka je danas neuvjerljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Kleinheisler je sada tukao izvana s nekih 20 metara u donji lijevi kut, ali Labrović vršcima prstiju uspjeva skinuti.

63' - Osijek opet traži penal, Miloševa lopta s boka pogodila je Vukčevića u ruku, ali bio je u klizećem startu i ruka mu je bila na tlu pa su odustali od traženja penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Gotovo je isti ritam kao i u prvom dijelu, većina utakmice svodi se na bitku sredine terena, ali Osijek ima nadmoć. No, golovi izostaju, kao i neke bolje prilike.

51' - Pavičić je pucao iz vrlo dobre situacije, ali je preslab udarac bio i vratar Osijeka je to lako pokupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Nema kaznenog udarca, nakon 4-5 minuta provjere sudac Jović je rekao da kaznenog udarca nema, iako se na snimci baš činilo da je Krešić dirao loptu rukom. Bilo je žestokih protesta s klupe Osijeka i Nino Bule je dobio crveni karton.

43' - Igrač Rijeke Krešić igrao je rukom u svom kaznenom prostoru i nakon nekoliko minuta provjere VAR-a i sudac je otišao pregledati snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Rijeka nešto pokušava, ali obranu Osijeka gotovo je nemoguće probiti, i taman kada su uspjeli stvoriti jedan na jedan situaciju, Ivušić je skinuo Vučkiću čistog zicera.

29' - Bohar je pucao izvana i otišlo je malo iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Jako malo toga smo vidjeli od Rijeke, Osijek i dalje prijeti konstantno, a Labrović im je trenutno najbolji igrač jer dobiva sve dvoboje s protivnicima.

17' - Osijek je puno opasniji, srećom pa je Labrović danas raspoložen jer sada opet skida jednu vrlo dobru loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Kleimheisler je opalio s 20 metara u donji desni Labrovića, a ovaj je nekako uspio to skinuti.

6' - Uf, sjajna prilika za Osijek. Fućak je dobio sjajnu loptu u for i odmah je isprve pucao s lijeve strane iskosa negdje s ruba kaznenog prostora. Vratar Labrović je obranio, ali jedva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Caktaš je pucao s velike distance i poslao je loptu desetak metara iznad gola. Namještava ciljnik valjda.

1' - Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------

Na trenutačnoj tablici i Osijek i Rijeka imaju isti broj bodova (43), ali se Osijek nalazi na trećem mjestu zbog bolje gol-razlike. Pobjedom i jedni i drugi mogu preuzeti drugo mjesto na kojem je trenutačno Hajduk s 44 boda.

"U dosadašnje dvije međusobne utakmice ove sezone pokazali smo se u dobrom svjetlu i nema razloga da tako ne bude i sada. Imamo kvalitetnu momčad, ali nećemo davati prioritet ovoj utakmici jer to nije ispravno. Vjerujem da ćemo biti bolji od Rijeke", rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Image
SNIMKA OTKRIVA SVE /

Strašne posljedice nezgode na terenu. Najbolji napadač Osijeka nakon udarca u glavu izgubio pamćenje

Image
SNIMKA OTKRIVA SVE /

Strašne posljedice nezgode na terenu. Najbolji napadač Osijeka nakon udarca u glavu izgubio pamćenje

Trener Rijeke, Goran Tomić, zna što očekivati od domaćina Osijeka:

"Oni će igrati na pobjedu, ali i mi smo ekipa koja igra za gol više, mi također u nedjelju želimo pobjedu. Mislim da će biti jako zanimljiva utakmica za gledatelje. Neću isticati nijednog Osijekovog pojedinca jer oni su kvalitetna momčad, puna kvalitetnih i iskusnih igrača koji znaju igrati na rezultat. I još igraju na svom terenu… Ali mi moramo biti pravi, uložiti energiju kakvu smo vidjeli u prošlom kolu protiv Lokomotive na Rujevici. Znamo što nam donosi ova utakmica, Rijeka u Osijek ide spremna i motivirana", rekao je Tomić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo