Osijek u Europi / Osijek saznao kada kreće u lov na Europu: Pogledajte koje sve momčadi prijete Bjelici i ekipi

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je prva hrvatska momčad koja je saznala kada kreće u lov na Europu.

9.5.2022.
11:59
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Osijek je u nedjelju izgubio od Dinama u utakmici koja će, ako Dinamo pobijedi Šibenik u sljedećem kolu, odlučiti prvaka za ovu sezonu. Osijek je tako postao prvi hrvatski klub koji je saznao kada i u kojem natjecanju počinje svoju europsku sezonu.

Osijek će tako svoj europski put ove sezone početi u Europskoj ligi 21.7. ove godine . S koeficijentom 8.000 siguran je nositelj u drugom pretkolu kvalifikacija za ovo natjecanje. Osijek je tako saznao i potencijalne protivnike u drugom pretkolu. Iako lista protivnika ne izgleda zastrašujuće i tu se mogu naći imena koja Bjeličinoj ekipi mogu zadati probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetnja iz susjedstva

U drugom pretkolu Osijek čeka nekoliko klubova iz susjedstva s kojima ogledi nikada nisu jednostavni. U takvim utakmicama u startu se igra u drugačijoj atmosferi što automatski smanjuje šanse favoritima. Tako od klubova iz regije Osijeku prijeti Borac Banja Luka koji se nalazi na trećem mjestu prve lige BIH, kao i Tuzla City koja je na drugom mjestu. Od slovenskih klubova Osijeku prijeti Mura, dok se na listi ne nositelja nalazi još i kosovska Drita. Od ovih protivnika Borac i Tuzla su definitivno najteži protivnici za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Jaka glava /

Livaja izjednačio rekord star 36 godina, a u jednom segmentu je najbolji u Europi

Image
Jaka glava /

Livaja izjednačio rekord star 36 godina, a u jednom segmentu je najbolji u Europi

Loša iskustva u Bugarskoj

Prošle je godine Osijek svoj europski put završio u Bugarskoj gdje je s ukupnim rezultatom 5:3 bolja bila CSKA Sofia. Osječani su nadigrani u Bugarskoj s 4:2, dok je u Gradskom Vrtu završilo 1:1. Bugari su u obje utakmice izgledali dominantno i sigurno bi bilo dobro izbjeći put s kojeg Osječani imaju loša iskustva. Iako su Cherno More i Botev Plovdiv puno manje zvučnija imena od CSKA Sofije ipak neće biti lagan zalogaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleka putovanja

Iako prva i druga pretkola kvalifikacija za europska natjecanja obiluju klubovima iz atraktivnih i egzotičnih zemalja, daleka putovanja ne voli niti jedna ekipa. Nakon dalekog putovanja vjerovatno te čeka i momčad čiji se nogomet uvelike razlikuje od onog koji si navikao igrati i takvi protivnci vrlo često znaju biti pogubni. Dovoljno je loše odigrati jednu utakmicu i onda se, osim s protivnikom, morate boriti i s nervozom. Od dalekih putovanja Osijeku prijete amrenski Ararat koji je udaljen 2800km od Osijeka, Azerbajdžanska Zira koja je udaljena gotoovo 3400 km od Osijeka. Trebalo bi se svakako nadati da Osječane ždrijeb neće poslati na Farske Otoke odakle prijete B36 i HB.

Skandinavci, Mađari i Poljaci

Nekako se kao najozbiljniji protivnici u drugom pretkolu za Osijek ističu skandinavske, poljske i mađarske momčadi. Najzvučnija imena su zasigurno Švedski AIK i Elfsborg, poljska Lechia Gdansk i mađarski Puskas. Momčadi su to koje bi zasigurno trebalo izbjeći jer su sve te tri lige bolje stojeće od HNL-a i treba prema njima imati ozbiljan respekt. Naravno tu su još i norveški i danski klubovi koji će sigurno biti težak protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško treće pretkolo

U trećem pretkolu Osijek neće biti nositelj i tu ga već čeka puno teži zadatak. Nalaze se ovdje klubovi poput Basela, praške Slavije, AZ-a i PAOKA. Osijek će morati puno unaprijediti svoju igru ako misli parirati ovim momčadima. Među ovim se protivnicima kao najpoželjnijima čine švicarski Lugano, makedonska Skhendija i estonska Flora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo