Atmosfera je normalna / Oreščanin uoči Jadranskog derbija: 'Ne želim potencirati euforiju'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajdukov trener najavio je subotnji derbi na Rujevici

15.2.2019.
11:20
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon odličnog uvoda u proljetni dio sezone pred Hajdukom je Jadranski derbi s Rijekom u subotu od 15 sati.

"Atmosfera je normalna, ne bih je potencirao. Radimo kao i dosad. Regenerirali smo se od prošle utakmice. Naglašavam da ne bih htio potencirati euforiju", rekao je trener Siniša Oreščanin koji je najavio povratak kapetana Juranovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Juranović je odigrao poluvrijeme za B momčad i to znači puno u njegovom povratku. Vrlo smo oprezni oko njegovog povratka da se ozljeda ne ponovi, bit će u kadru za utakmicu protiv Rijeke. Jurića nećemo forsirati, on će biti u kadru za iduću utakmicu. Ivanovski hvata ritam, ali se nije još priključio momčadskom treningu, kao ni Josip Bašić."

Rijeka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to jedna vrlo dobra ekipa s dobrim trenerom. Promjena trenera napravljena je na vrlo elegantan način. Imali su niz dobrih rezultata, a mislim da su jedino izgubili od Gorice za koju mi nije jasno kako su izgubili. Dosta igrača im nedostaje, ali opet drže ritam. Pomalo su domaćinska ekipa i koriste teren Rujevice koji je brz. Imaju jako dobru kombinatoriku kroz poluprostore i završavaju akcije s dosta igrača. Mislim da nas čeka jako dobra utakmica. Ako mi uspijemo dignuti našu izvedbu za deset posto od prošle utakmice, bit će zanimljivo. Mislim da imamo što pokazati u Rijeci i boriti se s njima."

Splićani ove sezone još nisu povezali tri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se ne bavimo statistikama. Svaki tjedan radimo na dizanju kvalitete igre. Dosad je to bilo vrlo uspješno. Ovaj tjedan nam je bio naglasak na boljoj prezentaciji naše ideje. Prošla utakmica je bila dobra, ali je bilo dosta stvari za popraviti. Ne želimo da nas statistika remeti. Znamo što Jadranski derbi nama donosi i mislim da smo u dobrom ritmu."

Možemo li se veseliti dobrom derbiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da možemo. Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, to će biti zanimljivo. Rijeka se dobro bori s problemima na terenu i možemo očekivati dobar derbi", završio je Hajdukov trener.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo