hajdukov trener /

Oreščanin: 'Da nam je netko ponudio ovo prije četiri mjeseca, prihvatili bismo'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajduk i Osijek na Poljudu su odigrali utakmicu bez golova

8.4.2019.
8:21
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon poraza od Dinama Hajduk je odigrao još jednu utakmicu za zaborav na Poljudu remiziravši s Osijekom bez golova.

"Još jedan derbi u četiri dana. Kontrolirali smo utakmicu, međutim, falilo nam je kvalitetnih odluka u zadnjoj trećini. Osijek je imao jednu polupriliku u drugom poluvremenu, s te strane mogu biti zadovoljan, ali nogomet se igra za golove i to je falilo", komentirao je Hajdukov trener Siniša Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gosti su došli po bod i znali smo da nas čeka ovakva utakmica. Kako je išlo poluvrijeme, bili smo opasniji i imali smo više prilika za gol u tom dijelu. Drugo poluvrijeme smo stiskali, tjera te rezultat i navijači, ali to treba znati odigrati. Treba biti realan i zatvoriti ovu utakmicu i početi se pripremati za drugu."

Splićani su propustili priliku još malo povećati svoje šanse za Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je završila utakmica, bio sam nezadovoljan. Međutim, tu smo. Da nam je netko dao ovu situaciju prije četiri mjeseca, prihvatili bismo je. Izjednačeni smo na četvrtom mjestu, a želimo se pripremati za svaku utakmicu posebno. Zadovoljni smo kontrolom utakmice, i danas je protivnik bio u podređenom položaju. Do ljeta treba izvući maksimum iz ovog kadra, a onda ćemo na ljeto razgovarati o pojačanjima."

Hajdukovci još jednom nisu pobijedili bez Mije Caktaša, ali Oreščanin se nije previše htio dotaknuti toga, dok je Osijekov trener Dino Skender bio zadovoljan bodom.

"Mogu reći da je utakmica bila dosta tvrda i čvrsta. To smo i htjeli, s obzirom na to da smo u kratkom vremenskom periodu imali dva izazovna gostovanja. Danas smo promijenili način igre da budemo čvrsti i da nam mreža ostane netaknuta. U tome smo uspjeli i čestitam svojim igračima na tome. Hajduk je kvalitetan protivnik i mogu biti zadovoljan s ovom utakmicom", rekao je Skender.

"Momčad je bila u psihološkom padu. Pokušali smo priključiti igrače iz B ekipe. U ovom trenutku bilo je riskantno, ali ne i hrabro jer ima ja maksimalno vjerujem. Donijeli su nam dozu neustrašivosti, a i u B momčadi smo igrali taj stil igre od zadnje linije. S obzirom na sve okolnosti mogu biti zadovoljan, ali tek smo krenuli i trebat će nam vremena za napadačku igru, mogu biti optimist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo