Oni se žele riješiti Rakitića!? Tko još može ovako probiti bunker u 2. minuti?

U utakmici 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je s uvjerljivih 5:0 savladala Cordobu na Camp Nou.

20.12.2014.
16:58
VOYO logo

Barça je povela već u 2. minuti kada je iz blizine zabio Pedro, ali to ne bi bilo moguće da nije bilo sjajne asistencije hrvatskog reprezentativca.

On je sjajnom loptom prebacio Cordobinu obranu i izbacio pravovremenog Pedra kojem potom nije bilo teško zabiti. Rakitić je u ovom susretu dobio prednost u početnoj postavi ispred Xavija Hernandeza, a sjajno je iskoristio ukazano povjerenje trenera Luisa Enriquea. Tako je na najbolji način odgovorio kritičarima koji su pisali da je Barcelona promašila njegovim dovođenjem i da bi ga se katalonski velikan mogao čak i riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone Rakitić u Primeri postigao tri gola, a ovo mu je bila treća asistencija.

Barcelona je nakon ranog vodećeg gola suvereno diktirala tempo i kontrolirala utakmicu, a na nove se golove ipak čekalo do drugog poluvremena. Luis Suarez je u 53. minuti zabio svoj prvijenac u Primeri, a Rakitić se i sam mogao upisati među strijelce, ali je njegov dalekometni udarac s nekih 25 metara iz 56. minute zaustavila vratnica. Prava šteta jer bi to bio eurogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x2czhwh

Barcelona je dotukla suparnika u samoj završnici kada su golove u razmaku od dvije minute postigli Gerard Pique i Lionel Messi, da bi argentinski genijalac točku na i postavio u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom. Rakitić je iz igre izašao u 65. minuti kada ga je zamijenio Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barçi je ovo bila 12. ovosezonska pobjeda kojom su se primaknuli vodećem Real Madridu na samo bod zaostatka, ali uz utakmicu više.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2czfgu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo