'Oni koji uđu na mala vrata, takvi obično uspijevaju!'

Marijo Tot na Dinamovoj klupi upravo reprizira Marijana Vlaka iz 2002. godine, trenera koji je nakon smjenjivanja glavnoga šefa, tada Ilije Lončarevića, vodio posljednje tri utakmice sezone.

13.5.2011.
11:17
VOYO logo

A Ćiro je danas daleko, u Kini, no uoči odlaska u Peking proveo je sat vremena sa Zdravkom Mamićem. Koga mu je savjetovao za novoga trenera?

"Kunem se - nikoga! Iako sam imao džokera u rukavu, odustao sam od davanja savjeta jer bih mogao izazvati kontraefekt. I bolje da sam odustao, jer upravo sam vidio na djelu Tota i sve sam uvjereniji da je on pravo rješenje za Dinamo", kaže Dinamov trener stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar tako neiskusnome treneru dati šansu uoči sudbinskih utakmica u Europi?

"A zašto mu ne dati šansu, recite mi boljega! Zar niste vidjeli kako je pronašao način da igrači otpuste ručnu? Zar to nije dokaz znanja? A Tot je, koliko znam, školovan, obrazovan, pravi nogometni znalac. Vjerujte mi, oni koji uđu na mala vrata, takvi obično uspijevaju", dodao je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i ne ostane na Dinamovoj klupi, povijest će Tota pamtiti najmanje po briljantnoj petici Varaždincima. Kod Vahe su za pet komada obično trebale - četiri utakmice.

No, je li Tot zaista ozbiljan kandidat za Dinamovu klupu? Da, ali zaista samo do kraja sezone, što će on kao pravi klupski vojnik i prihvatiti. Taman tih 13 dana do zaključenja sezone u Varaždinu Mamiću će biti dovoljno da "otvori sve ponude" i odabere novoga čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno. Mamiću treba netko tko će od Sammira, Vrsaljka, Badelja ponovno napraviti igrače koji vrijede više od 45 centi, a od ostalih Dinama također napraviti dobar posao.

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105120046006 arti-201105120451006 arti-201105120577006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo