ON BI MOGAO BITI DALIĆEVO TAJNO ORUŽJE: / Najbolji hrvatski strijelac u ligama petice i jedini koji je Barci dao dva gola poslao poruku izborniku

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši koji nastupaju u Španjolskoj vratili su se treninzima nakon dva mjeseca

12.5.2020.
13:14
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski napadač AnteBudimir ove sezone zabio devet golova u španjolskom prvenstvu, od čega u prosincu dva Barceloni u porazu 5-2 Mallorce na Camp Nou. To ga čini najboljih hrvatskim strijelcem u Ligama petice, a jedno vrijeme se spominjao i interes Katalonaca za njim. U razgovori za RTL Budimir se osvrnuo na povratak nogometa u Španjolskoj, ali i na reprezentaciju.

Image
BOMBA IZ BARCELONE, NA POMOLU NEOČEKIVANI TRANSFER: /

Barca dovodi hrvatskog napadača koji briljira u Španjolskoj?

Image
BOMBA IZ BARCELONE, NA POMOLU NEOČEKIVANI TRANSFER: /

Barca dovodi hrvatskog napadača koji briljira u Španjolskoj?

“Sigurno da smo sretni. Pedesetak na smo bili u karanteni. Lijepo je opet biti vani, a za nas i na terenu. Počeli smo s mini pripremama", rekao je Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kakav je osjećaj biti najbolji hrvatski strijelac u ligama petice? Super. Stvarno mi je drago da mogu igrati na ovom nivou. Ova sezona za mene ide u dobrom smjeru”, kazao je.

Image
Foto: Profimedia

Ante Budimir of RCD Mallorca and Sergio Busquets of FC Barcelona Barcelona v Mallorca, La Liga, Football, Camp Nou, Spain - 07 Dec 2019, Image: 486994358, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi Hrvat koji je zabio dva gola na Camp Nou još nije dobio poziv izbornika Dalića .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam još imao kontakta s njim. Očekujem od sebe da dajem maksimom i da što bolje iskoristim svaki dan da budem bolji igrač. To su moji ciljevi i kroz to uvijek težim nečim više”, završio je.

Golgeter visok 1,90 metara ove sezone je već izlazio kao pobjednik iz susreta s najvećima. U listopadu je na stadionu Son Moix na otoku Mallorci sudjelovao u pobjedi od 1:0 nad Real Madridom. Tada je zatresao mrežu u 14. minuti za 2:0 no gol je bio poništen zbog zaleđa. Pogodak mu je zbog milimetarskog zaleđa bio poništen i protiv Seville. U prosincu je pak zabio dva gola u porazu Mallorce 2:5 od aktualnog prvaka Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavi li ovim tempom do kraja sezone, mogao bi se prometnuti u hrvatskog igrača s najviše postignutih pogodaka u Primeri u jednoj sezoni u posljednjih 20 godina. Alen Peternac je 1999. godine zabio 13 golova za Valladolid. Rekorder je Davor Šuker sa 24 pogotka 1997. za Real Madrid, a toliko ih je bio zabio i za Sevillu 1994. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo