'ODLUKA JE DONESENA ZBOG SAMO JEDNOG ARGUMENTA, A I ON JE DISKUTABILAN': / Trener Hajdukovih juniora napao HNS

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir koji je istaknuo da goovo svi razlozi zbog kojih bi momčad trebala ići u Ligu prvaka idu u prilog Hajduku

24.7.2020.
13:39
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na svojoj sjednici u četvrtak je donio više odluka, a posebno je bila zanimljiva ona da u juniorsku Ligu prvaka ide Dinamo koji je sezonu završio na drugom mjestu ljestvice s dva boda manje od Hajduka, ali i utakmicom manje.

Image
HNS NE PUŠTA HAJDUKOVE JUNIORE U LIGU PRVAKA IAKO SU BILI PRVI NA LJESTVICI: /

Umjesto njih ide Dinamo

Image
HNS NE PUŠTA HAJDUKOVE JUNIORE U LIGU PRVAKA IAKO SU BILI PRVI NA LJESTVICI: /

Umjesto njih ide Dinamo

Juniorska sezona je prekinuta, a razgovaralo se i o majstorici dvaju klubova, no odluka je ipak pala na izvršni odbor HNS-a. Razlog je bolji koeficijent Dinamove momčadi u europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritike iz Splita

Ta je odluka izazvala veliko negovdovanje u Splitu. Komentar na cjelokupnu situaciju oko konačnog redoslijeda u juniorskoj kategoriji dao je Boro Primorac, voditelj Akademije HNK Hajduk ”Luka Kaliterna” koji je odluku nazvao potpuno apsurdnom.

U petak je za službenu stranicu Hajduka svoja razmišljanja podijelio trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir koji je istaknuo da gotovo svi razlozi zbog kojih bi momčad trebala ići u Ligu prvaka idu u prilog Hajduku, a onaj koji ide u prilog dinamu je diskutabilan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo imali dva boda više od Dinama, bili smo jesenski prvaci ispred njih, pobijedili smo ih u međusobnim susretima i imali smo puno bolju gol. Međutim, HNS je to sve odbacio i pogledao jedan jedini argument u kojem je Dinamo bolji, a i taj je argument sporan jer je Dinamo mijenjao domaćinstvo, odigrao je deset utakmica na domaćem terenu i šest u gostima. IOni su kući superiorni, a u gostima su druga momčad", rekao je Budimir pa pojasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po koeficijentu, ako su ga već tako računali, on je u gostima 1,66. Tako da bi oni na kraju završili s malo više od 60 bodova, a mi bismo imali preko 63,7 bodova. Ako već gledaju po tom koeficijentu, što mi nismo željeli. Mi smo htjeli igrati do kraja odigrati prvenstvo pa smo htjeli igrati majstoricu. Ako se već gleda taj koeficijent trebaju se pogledati utakmice i na domaćem terenu i u gostima", rekao je Budimir koji je najavio da će se njegov klub žaliti na tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nešto što su moji igrači ostvarili za zelenim travnjakom na kraju im je oduzeto za zelenim stolom i zbog toga smo tužni i razočarani. Klub je najavio žalbu, nadam se da će odgovorni preispitati svoju odluku koja je donesena na osnovu samo jednog argumenta koji ide u prilog Dinamu, a i on je krajnje diskutabilan. Za mene i moj stožer moji momci su prvaci - između ostalog je istaknuo trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir, a prenosi stranica Hajduka.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo