ODLAZAK IZ LEICESTERA? / Tvorac senzacije godine mogao bi dobiti posao iz snova

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Trener ovosezonske premierligaške senzacije Leicester Cityja, 64-godišnji Claudio Ranieri, kandidat je za izbornika talijanske reprezentacije.

7.4.2016.
16:15
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Potvrdio je to predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio koji traži nasljednika Antoniju Conteu. Još je prije nekoliko tjedana objavljeno da Conte nakon Europskog prvenstva u Francuskoj odlazi s klupe Azzurra, a od prije nekoliko dana je poznato i da će preuzeti treniranje Chelseaja.

Neuspješan na klupi Grčke

Tko će ga zamijeniti na kormilu talijanske reprezentacije još se uvijek ne zna, ali sada je jasno da je među kandidatima i Ranieri. Pred kraj karijere bi tako ovom stručnjaku mogla biti ukazana velika čast vođenja nacionalne momčadi, a sve zahvaljujući čudesnom uspjehu s Leicesterom zbog kojeg je u srijedu proglašen i talijanskim trenerom godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad koja je prošle sezone umalo ispala iz lige danas je na vrhu Premier lige. Šest kola prije kraja Lisice imaju sedam bodova prednosti pred Tottenhamom i na pragu su senzacionalnog naslova u društvu bogataša i velikana poput Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja, Manchester Cityja, Liverpoola...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranieri nikad dosad nije bio nacionalni prvak, a uspije li mu to u Engleskoj, nagrada bi mogla biti izbornička klupa Azzurra. Kao izbornik Grčke je bio vrlo neuspješan, ali možda ga krene u vlastitoj domovini...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo