NE IDE PA NE IDE /

Odlazak iz Dinama bio je greška, nakon toga je sve pošlo po zlu: Oršić se našao u novoj krizi

Image
Foto: Profimedia

Oršić je prošlog ljeta prešao u Trabzonspor zahvaljujući preporuci Nenada Bjelice, ali se odmah nakon dolaska u Tursku teško povrijedio

8.8.2024.
11:25
Profimedia
VOYO logo

Mislav Oršić nekada je bio jedan od najistaknutijih Vatrenih, poznat po briljantnim nastupima u dresu Dinama te nevjerojatnom pogotku na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji je pomogao Hrvatskoj osvojiti brončanu medalju. O njemu se pričalo mnogo i pričalo se svašta: očekivanja su bila ogromna i po pitanju reprezentativne karijere, ali i klupske.

Image
Povjerio se Talijanima /

Vlašić progovorio o ozljedi koja ga je koštala Eura: 'Igrao sam pod bolovima'

Image
Povjerio se Talijanima /

Vlašić progovorio o ozljedi koja ga je koštala Eura: 'Igrao sam pod bolovima'

Ipak, ništa nije otišlo u smjeru u kojem su ga mnogi otpravljali i Oršić se sad suočava s možda najtežim periodom svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prelaska iz Dinama u Southampton početkom 2023. godine, hrvatski nogometaš je zapao u krizu forme. Najnoviji udarac došao je s ozljedom koju je pretrpio u srijedu navečer.

Oršić je prošlog ljeta prešao u Trabzonspor zahvaljujući preporuci Nenada Bjelice, ali se odmah nakon dolaska u Tursku teško povrijedio. Oporavak je trajao nekoliko mjeseci, ali je do kraja prošle sezone uspio odigrati nekoliko utakmica i očekivalo se da će u novoj sezoni pokazati svoje najbolje igre. Na Euro nije bio ni pozvan, što mnogima, a sigurno i njemu, nije lako palo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona je počela obećavajuće kada je Oršić nastupio u revanš-utakmici kvalifikacija za Europsku ligu protiv Ružomberoka, gdje je ušao u igru na deset minuta i pružio asistenciju u pobjedi 2:0.

Međutim, novi izazov za Trabzonspor dolazi u obliku Bečkog Rapida, a trener Abdulah Avci odlučio je izostaviti Mislava s popisa igrača za te utakmice. Turski mediji navode da Avci nije bio zadovoljan Oršićevim kontinuitetom te je umjesto njega prijavio Arseniya Batagova, Ukrajinca koji je stigao u Trabzonspor prije nekoliko dana.

Oršiću sigurno nije lako zbog izostavljanja iz europskih natjecanja, što može sugerirati da bi mogao postati suvišan u timu. Povratak u Dinamo, o kojem se govorilo prošle sezone, nije prešao u stvarnost iako bi ta opcija možda bila idealna, a sada se čini da se 31-godišnji napadač suočava s novim izazovima u Turskoj.

U sezoni 2024/25 na snagu stupa novo pravilo u Turskoj koje smanjuje broj stranaca koji mogu igrati u domaćem prvenstvu s 14 na 12. S dolaskom Batagova, Trabzonspor sada ima 15 stranaca što dodatno otežava situaciju za Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Trabzonsporu se tijekom ljeta formirala prava mala balkanska kolonija, s dolascima Borne Barišića iz Hrvatske i Stefana Savića iz Crne Gore, uz Oršića i Edina Višću. Tonio Teklić se vratio s posudbe, ali i on, poput Hrvata, nije prijavljen za utakmice Europske lige i mogao bi ponovno potražiti novi klub.

Oršić je svoje najbolje trenutke proveo u Dinamu, gdje su ga navijači uvijek cijenili kao legendu kluba. Njegov hat-trick protiv Tottenhama u Europskoj ligi i pogodak protiv Chelseaja u Ligi prvaka osigurali su mu status omiljenog igrača među navijačima. Otišao je iz Dinama za šest milijuna eura, ali često se postavlja pitanje hoće li se vratiti. Dinamovci bi ga, bez sumnje, dočekali otvorenih ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo