OSMINA FINALA KUPA / Novo pojačanje Rijeke otvorilo golijadu, protiv Osijeka zaigrao gradonačelnik

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U utorak su osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa izborili Rijeka i Osijek te Cibalia

26.9.2023.
17:41
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U utorak su osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa izborili Rijeka i Osijek, koji su slavili na gostovanjima te Cibalia koja je pobijedila na domaćem terenu.

Image
OKRŠAJ U GAJNICAMA /

Jakirović najavio izmjene: 'Želimo vidjeti igrače koji nisu još igrali'

Image
OKRŠAJ U GAJNICAMA /

Jakirović najavio izmjene: 'Želimo vidjeti igrače koji nisu još igrali'

Rijeka je bez ikakvog stresa prošla gostovanje u Novskoj gdje je pobijedila tamošnji Libertas 9-0. Pola sata igre bilo je dovoljno gostima za četiri pogotka i rješavanje svih dvojbi. Dva pogotka je u tom uvodnom periodu postigao Momo Yansane, novo pojačanje kluba s Rujevice. On je bio strijelac u 4. i 30. minuti, dok su još zabijali Veldin Hodža u 14. i Franjo Ivanović u 18. minuti. U drugom poluvremenu u strijelce su se za Rijeku upisivali Alen Grgić, još jednom Ivanović, Bruno Bogojević, Niko Janković i Danilo Veiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je s 4-1 pobijedio četvrtoligaša Kutjevo u gostima premda je Kutjevo povelo golom Karla Antunovića u 19. minuti. Do kraja prvog dijela Osijek je preokrenuo rezultat, za 1-1 je pogodio Kristijan Lovrić u 28., a Mijo Caktaš za 2-1 u nadoknadi. U nastavku je sve zaključeno golovima Slavka Bralića i Ramona Miereza u 53. i 92. minuti.

Izdvojimo kako je za domaćina, tijekom drugog dijela, zaigrao Josip Budimir, inače gradonačelnik Kutjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo lako osminu finala je izborila Cibalia koja je kao domaćin svladala nekada ugledni Zagreb 6-0. Filip Lišnić je postigao dva pogotka za Vinkovčane, dok su po jedan pogodak dodali Karlo Miljanić, Jurica Bajić i Leon Marković.

U srijedu se igraju preostale utakmice šesnaestine finala, a sastaju se Ponikve - Dinamo, Dugo Selo - Lokomotiva, Zagora - Istra 1961, Radnik Križevci - Šibenik, Zagorec - Gorica, Croatia Zmijavci - Rudeš, Vukovar 1991 - BSK, Karlovac 1919 - Jaska, Jadran Poreč - Oriolik i Jadran Luka Ploče - Belišće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su osminu finala osigurali Hajduk koji je pobijedio Omladinac Gornju Vrbu 6:0, dok je Slaven Belupo svladao Moslavinu 4:2.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo