agresivnost i okomitost / Novi trener Hajduka Marijan Pušnik najavio revoluciju: 'Kod njega lopta uvijek mora ići naprijed'

S novim trenerom Marijanom Pušnikom, Hajduk se na Pohorju priprema za novu sezonu i prve europske izazove koji su pred vratima

30.6.2016.
19:24
VOYO logo

Slovenski trener Marijan Pušnik gradi novi Hajduk. Tempo je jak, treninzi zanimljivi, a Pušnik zna što hoće, i to igračima vrlo glasno daje do znanja. 

Za razliku od bivšeg pomalo zakopčanog Damira Burića, Marijan Pušnik je svojevrsni showmen, ali kada treba, strog stručnjak pod kojim je ljubljanska Olimpija izgledala sjajno. No već su krenule smutnje - pojavila se vijest da je oduzeo kapetansku traku vrataru Lovri Kaliniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj prvi kapetan je Lovre Kalinić, on je naš reprezentativac i već je 16 godina u Hajduku. Ako se ponaša na terenu i izvan njega uzorno to je za mene kapetan, a ne oanj tko nosi traku", prokomentirao je Pušnik.   

Traku je u porazu od slovenskih amatera Aluminija nosio 18-godišnji Nikola Vlašić. Nakon te utakmice Pušnik je razočarano poručio da ga je sram, a i nema problema naglas reći što je zapravo problem Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Previše se mijenjalo uprava, predsjednika i trenera, previše filozofija je tu prošlo. Nisam ovdje da bih hvalio igrače, tu sam da ih učinim boljima."

Mogao bi se Torcidi svidjeti i način na koji će Hajduk igrati. Ofenzivno. Kažu u Sloveniji, Pušnik je populist. Potpuno nova filozofija Marijana Pušnika, svaki je trening otvoren za javnost, a on najavljuje totalni ofenzivni hajdučki nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj trener traži agresivnost, traži okomitost, lopta uvijek mora ići naprijed", komentira mladi Nikola Vlašić.

Sa šestoricom novih igrača i zanimljivim trenerom, Hajduk kreće u europsku avanturu 14. srpnja. U drugom pretkolu europske lige protivnik im je rumunjski Jaši. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo