VIDEO: / Fantastični Rakitić spasio Messija i Barcelonu

Nogometaši Levantea priredili su veliko iznenađenje remijem u Valenciji protiv Barcelone 1:1 u 20. kolu Primere.

20.1.2014.
8:49
VOYO logo

Protiv momčadi koju je prošle sezone svladala 4:0 na njezinom terenu, a ove sezone čak sa 7:0 na svom Camp Nou, Barcelona je ovom prilikom osvojila samo jedan bod. Lionel Messi i njegovi suigrači iz Barcelone nisu podbacili samo rezultatski, već i igrački.

Barça je očekivano imala puno više loptu u svojem posjedu, ali njezina je inicijativa većim dijelom sraza bila prilično jalova. Domaći su nogometaši i navijači, razumljivo, nakon završnog sučevog zvižduka slavili kao da su pobijedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Levante je protiv Barcelone poveo u 10. minuti. Odlično je korner s lijeve strane izveo Ivanschitz, a Vyntra je glavom sa šest metara naciljao u mrežu gostiju. Barcelona je po istom scenariju izjednačila u 19. minuti. Korner s lijeve strane za Xavija i skok glavom i pogodak za Piquea. Tada nitko nije mogao ni slutiti da će to biti i jedini gol Barcelone na utakmici.

Atletico je do 73. minute vodio s 1:0, ali na kraju nije iskoristio podbačaj Barcelone, koja je ostala na prvom mjestu zbog bolje gol-razlike. Njihovim utakmicama bez pobjede najviše se razveselio Real Madrid, koji sada zaostaje samo jedan bod za vodećim dvojcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/video/embed/6764302David Villa doveo je domaću momčad u vodstvo u 18. minuti. Pogriješio je gostujući vratar Beto koji je zaplivao nakon jednog centaršuta i jalovo odbio loptu na nogu Villi koji ju je pospremio u mrežu. Zanimljivo da je to bio 15. Villin gol u karijeri u ogledima protiv Seville.

Momčad Diega Simeonea nije ponudila utakmicu na razini svojih ranijih igara ove sezone, što je Sevilla znala kazniti. Ivan Rakitić, koji je odigrao još jednu veliku utakmicu za svoju momčad, u 73. minuti je sjajno iskoristio kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Juanfrana nad Baccom u kaznenom prostoru (potezanje za dres).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je domaći vratar Courtois pročitao stranu kod Rakitićevog udarca iz penala, nije imao šansu jer je udarac bio neobranjiv. Zabio je Rakitić svoj deveti prvenstveni pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla drži 7. mjesto na ljestvici i udaljena je samo dva boda od pozicije koja vodi u Europa ligu.

Za Marcu je Rakitić poslije svega izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Napravili smo pravi posao. Je, mnogo smo patili na travnjaku, ali je zbilja teško igrati protiv Atletica. Imali smo dobru ideju prije početka ogleda i posebno smo je dobro provodili u djelo tijekom drugog poluvremena. Tada smo promijenili tijek utakmice - rekao je Rakitić koji se ponovno susreo s pitanjem o svojoj budućnosti: ostaje li ili odlazi?

- Volim igrati u Sevilli. Tako je bilo, tako je sada i tako će ostati. Nadam se. To je sve što mogu reći - završio je Rakitić. Getafe - Real Sociedad 2-2 (Marica 28, Leon 52 / Agirretxe 4, 16)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal – Almeria 2-0 (Uche 3, Bruno 87 – 11 m)

Levante – Barcelona 1-1 (Vyntra 10 / Pique 19)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico – Sevilla 1-1 (Villa 18 / Rakitić 73 – 11 m)

Redoslijed: 1. Barcelona 51 2. Atletico 51 3. Real Madrid 50 4. Villarreal 37 5. Athletic Bilbao 36 (-1) 6. Real Sociedad 33 7. Sevilla 31 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo