NOVA PRILIKA: / Atleticova zvijezda zna kako će igrati Real i što oni moraju napraviti da stignu do naslova

Image

Kada su 2014.

27.5.2016.
19:45
VOYO logo

Treća minuta produžetka donijela je gol Sergija Ramosa, a sam produžetak još tri igrača Realove momčadi za konačnih 4:1 i deseti naslov u tom natjecanju za trofejniji madridski klub. Godin, urugvajski reprezentativni branič, očekuje da će u nadolazećoj utakmici suparnička momčad, unatoč kreativcima kao što su Modrić i Kross, svoje prilike tražiti iz kontranapada.

Odlučit će detalji

"Da, vjerujemo da će tako biti jer je to način na koji Real Madrid igra u Ligi prvaka. S obzirom da su postigli dobre rezultate igrajući tako smatramo da će ponoviti taj način igre", izjavio je Godin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utakmicama tako taktički pripremljenima i zatvorenima, fizički jako napornima, detalji su ti koji odlučuju pobjednika. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj ćemo nastojati iskoristiti svaku priliku kada dođemo u napad. Žestoko ćemo pritiskati, nećemo im dopustiti da razviju igru", poručio je Godin.

U finalu Lige prvaka igranom u Lisabonu 2014. Atleticov branič je udarcem glavom u 36. minuti doveo 'crveno-bijele' na prag osvajanja prvog naslova prvaka Europe. U 93. minuti je, međutim, Luka Modrić izveo korner a branič Sergio Ramos poravnao i odveo utakmicu u produžetke u kojima je Real Madrid golovima Balea, Marcela i Ronalda (s bijele točke) slavio s 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golemo razočaranje

"Bilo je teško zaboraviti taj trenutak. Razočaranje je bilo veliko jer smo te sezone osvojili prvenstvo i imali uspješnu sezonu. Na kraju je Real Madrid bio fizički spremniji", rekao je Godin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je tada osvojio naslov odigravši 1-1 u Barceloni u posljednjem kolu.

"Tada smo u finale Lige prvaka došli umorni, s ozlijeđenim igračima. Sada je situacija sasvim drugačija. Fizički i psihički smo spremni za ovu novu utakmicu, novu priliku koja nam se otvorila", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana uoči najvažnijeg okršaja sezone spava mirno, kaže.

Atleticova snaga je u obrani

"Zamišljam situacije na terenu, razmišljam o prilikama koje protivnik može stvoriti i kako ih ja mogu spriječiti. Razmišljam kako se postaviti na terenu. Analiziram. No to uvijek radim, što je normalno uoči ovako velikih utakmica", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico ima najbolju obranu španjolske lige te je u 38 prvenstvenih utakmica primio 18 golova. U Ligi prvaka mu u Madridu nisu zabili Astana, Galatasaray, PSV, Barcelona i Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi braniči i sada moramo biti koncentrirani čitavo vrijeme kako ne bi smo ostavljali prostor. Održavanje reda u zadnjoj liniji bit će važno", rekao je Godin koji je ove sezone odigrao 45 utakmica za madridski klub.

Ovo nije osveta

"Ovo danas je drugačija momčad u odnosu na onu iz Lisabona. Puno je novih igrača no ono što se nikada nije promijenilo je naš momčadski duh. Ovdje se nitko ne ističe i uvijek se ponašamo i radimo kao momčad. Odnosi među igračima su fantastični i to je razlog zašto nam tako teško zabijaju golove", napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako su svi svjesni onoga što slijedi kada istrče pred prepuni stadion u Milanu u kojem mogu doći do prvog naslova prvaka Europe. Bili su poraženi 1974. protiv Bayerna i 2014. protiv Real Madrida.

Jednom protivniku su se već osvetili u polufinalu ove godine a sada imaju priliku uzvratiti i drugome u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne. Nije to osveta. Samo druga prilika koju želimo iskoristiti", rekao je i zaključio:

"Svi mi igrači Atletica, osjećamo intenzivni nemir, želju i veselje. Svi znamo da dolazi velika utakmica. Najveća u našim životima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo