BRZA REAKCIJA /

Nogometni sindikat upozorava na pokušaj prevare: 'Odmah smo posumnjali u ovaj pristup'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Odmah su posumnjali u istinitost njihovog neuobičajenog zahtjeva

1.8.2024.
8:18
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Udruga Nogometni sindikat na društvenim mrežama upozorila je na pokušaj prevare. Naime, stigao je poziv prvotimcu Vukovara 1991. Vanji Pelku iz Norveške od čovjeka, koji se lažno predstavljao kao sportski direktor norveškog kluba Viking Stavanger i kao uvjet zapošljavanja tražio unaprijed novac za liječnički pregled.

Image
VIJESTI S POLJUDA /

Brekalov agent otkrio Josipovu budućnost, Kalinić ima rješenje preko 'bare'?

Image
VIJESTI S POLJUDA /

Brekalov agent otkrio Josipovu budućnost, Kalinić ima rješenje preko 'bare'?

Nakon što je upućen ovaj zahtjev, Sindikat je odmah kontaktirao norveški klub i odmah je razjašnjeno da se radilo o pokušaju prevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Prenosimo vam email koji smo zaprimili a odnosi se na lažno predstavljanje nogometnog predstavnika/agenta.Naglašavamo da Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" osigurava svim svojim redovnim članovima pravnu zaštitu i zastupanje.Pozivamo sve naše redovne članove da prije potpisivanja ugovora ili u slučaju bilo kakvih nedoumica da nas kontaktiraju i izbjegnu potencijalne probleme. Poštovani,Ovim putem prijavljujemo događanja za koje vjerujemo da predstavljaju organizirani međunarodni kriminal. Prošli smo tjedan telefonski kontaktirani od osobe koja se predstavila kao Erik Nevland - sportski direktor nogometnog kluba Viking Stavanger, Norveška - pozivi i poruke upućeni putem WhatsAp aplikacije sa telefonskog broja +49 176 14511458.Izrazio je zainteresiranost ovog kluba za zapošljavanjem hrvatskog nogometaša Vanje Pelka, člana NK Vukovar 1991 - a kojeg naša agencija zastupa prema FIFA regulativima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao uvjet zapošljavanja postavljen je zahtjev da mi kao agencija-zastupnici igrača ili sam igrač unaprijed uplate fiksnu cijenu sportskog zdravstvenog pregleda u Norveškoj, i to iznos od 8,500 eura. Obzirom da smo odmah posumnjali u ovakav neuobičajen pristup i zahtjev, odmah smo kontaktirali ostale vodeće osobe nogometnog kluba Viking Stavanger, te nam se javio pravi Erik Nevland, sportski direktor navedenog kluba i pojasnio da je riječ o prevari i kriminalnoj radnji, koju su oni prijavili norveškoj policiji i norveškom nogometnom savezu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo