PA ZAR OPET? / Nijemci optužili Hrvate da su im 'ukrali' igrača: 'Još uvijek može igrati za nas ako hoće'

Image
Foto: Profimedia

Stanišić i Pašalić imaju dvojno državljanstvo, a mediji u Njemačkoj su se raspisali o beku Bayerna koji je mogao igrati i za Njemačku

24.8.2021.
12:01
Profimedia
VOYO logo

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije IgorBišćan objavio je u ponedjeljak popis 24 igrača za dvije rujanske kvalifikacijske utakmice za U-21 Europsko prvenstvo 2023.

Hrvatski nogometaši do 21 godine starosti okupit će se 30. kolovoza u Zagrebu, a tri dana poslije, 2. rujna (19 sati), odigrat će prvu od dvije utakmice protiv reprezentacije Azerbajdžana na stadionu u Velikoj Gorici. Drugu utakmicu će Bišćanovi izabranici odigrati 7. rujna protiv Finske u Ouluu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ove dvije reprezentacije, suparnici Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini A su još i Norveška, Estonija i Austrija.

Na Bišćanovom popisu najviše kandidata, po petorica, aktualni su igrači Dinama i Hajduka, a pozvana su i tri nogometaša koja su rođena i odrasla u inozemstvu i kojima se predviđa blistava budućnost - Luka SučićJosip Stanišić i Marco Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OČEKIVANO /

Mourinho definitivno otpisao bivšeg Vatrenog, poslao ga je u novi klub

Image
OČEKIVANO /

Mourinho definitivno otpisao bivšeg Vatrenog, poslao ga je u novi klub

'Na popisu ga želi i njemački izbornik'

Stanišić i Pašalić imaju dvojno državljanstvo, a mediji u Njemačkoj su se raspisali o beku Bayerna koji je mogao igrati i za Njemačku.

"Hoće li Njemački nogometni savez od Hrvatske izgubiti talenta? Mladić Bayerna Josip Stanišić u sastavu je za nadolazeće U21 međunarodne utakmice viceprvaka svijeta. Ovaj 21-godišnjak, koji je ove sezone odigrao dvije od tri natjecateljske utakmice u Münchenu u odsutnosti Benjamina Pavarda, pozvan je za utakmice mlade hrvatske reprezentacije protiv Azerbajdžana i Finske u nadolazećoj međunarodnoj stanci. Na popisu ga želi i izbornik njemačke U21 reprezentacije Stefan Kuntz", stoji u članku njemačkog portala Sportbuzzer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Sky Sports navodi kako Stanišić može još uvijek igrati za Njemačku, pošto nema nijedan nastup za hrvatsku A reprezentaciju.

'Čast mi je što mogu igrati za Hrvatsku'

Stanišić nije imao sumnje za koga će igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan zbog poziva za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Čast mi je što mogu nositi dres Hrvatske", izjavio je Stanišić.

Pažnju hrvatske javnosti ovog je ljeta privukao i Marco Pašalić, napadač Borussije Dortmund. Pašalić je rođen 14. rujna 2000. godine u Karlsruheu, a do sada je nastupio u dvije prijateljske utakmice za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću", izjavio je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo