DOBAR POČETAK /

Nisu zanemarivi: Barcelona preokretom došla do pobjede i zasjela na vrh ljestvice

Image
Foto: Profimedia

U 48. minuti, Cristhian Mosquera je u kaznenom prostoru srušio Raphinhu, a sudac je dosudio jedanaesterac za Barcelonu. Siguran izvođač bio je Lewandowski, koji je svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 2-1

18.8.2024.
8:33
Profimedia
VOYO logo

Barcelona je otvorila novu sezonu španjolske La Lige gostujućom pobjedom od 2-1 protiv Valencije pred 46.673 gledatelja. U utakmici koja je bila službeni debi Hansija Flicka kao novog trenera katalonskog kluba, Barcelona je, unatoč izostanku ključnih igrača poput Ronalda Arauja, Ansu Fatija, Frankieja de Jonga, Pedrija i Gavija, uspjela preokrenuti rezultat.

Image
Le Championnat /

Monaco, Marseille i Lille pobjedama započeli novu sezonu

Image
Le Championnat /

Monaco, Marseille i Lille pobjedama započeli novu sezonu

Valencia je povela u 44. minuti kada je Diego Lopez s lijeve strane poslao precizan centaršut na glavu Huga Dura, koji je iz blizine zatresao mrežu. Barcelona je do izjednačenja stigla u posljednjim trenucima prvog poluvremena. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, mladi Lamine Yamal je asistirao Robertu Lewandowskom, koji je pogodio za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak susreta donio je potpuni preokret. Već u 48. minuti, Cristhian Mosquera je u kaznenom prostoru srušio Raphinhu, a sudac je dosudio jedanaesterac za Barcelonu. Siguran izvođač bio je Lewandowski, koji je svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 2-1.

Unatoč prilikama za povećanje vodstva, Barcelona nije uspjela zabiti još koji pogodak. Valencia je nakon primljenog drugog gola izgubila ritam i nije pokazivala mnogo ambicije u napadu. Ovom pobjedom, Barcelona je odmah zasjela na vrh ljestvice zajedno sa Celtom Vigo, koja je također slavila s 2-1 u svojoj prvoj utakmici sezone protiv Alavesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugim utakmicama prvog kola, Leganes je odigrao 1-1 protiv Osasune. Athletic Bilbao i Getafe, kao i Real Betis i Girona, također su podijelili bodove identičnim rezultatom, dok su Las Palmas i Sevilla remizirali 2-2. Real Madrid sezonu otvara gostovanjem kod Mallorce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo