NISMO NI SVJESNI KAKVOG IGRAČA IMAMO: / Igra u jednom od najjačih europskih klubova. Uzor mu je Ramos, a uspoređuju ga sa Šukerom

Image
Foto: Profimedia

Pašalić nije jedini Hrvat koji ove sezone sjajno igra u Atalanti

16.7.2020.
8:46
Profimedia
VOYO logo

Ovih se dana uglavnom priča o velikom probitku Marija Pašalića, koji je hat-trickom protiv Brescije oduševio Italiju i dakako Hrvatsku. Njegova Atalanta igra trenutno možda i najljepši nogomet u Europi, na drugom su mjestu Serie A i već su se probili u četvrtfinale Lige prvaka gdje ih čeka PSG.

Međutim, Pašalić nije jedini Hrvat koji ove sezone sjajno igra u Atalanti, protiv Brescije i ranije protiv Cagliarija, fantastično je odigrao i mladi Boško Šutalo, 20-godišnji stoper iz Metkovića za kojeg je Atalanta zimus Osijeku platila pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutalove sjajne izvedbe nisu prošle nezapaženo u Italiji. Recimo, najutjecajniji novinar za transfere, Gianluca Di Marzio posvetio je cijeli jedan članak samo Šutalu. Predstavio ga je kao najnovije otkriće Atalante i pomalo neobično usporedio ga je s Davorom Šukerom.

Image

Osijek: NK Osijek odradio trening na pomoćnom igralištu stadiona Gradski vrt 06.03.2019., Osijek - Trening prve ekipe NK Osijeka na pomocnom igralistu stadiona Gradski vrt. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Uzor mu je Ramos

Naime, Šutalo je rođen na isti dan kada i Šuker i želi jednoga dana igrati u Arenalu, gdje je igrao i Šuker. Oboje su započeli karijere u Osijeku, a jedino po čemu se razlikuju jest to što je Šuker bio napadač, a Šutalo je stoper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je sudbina. Nadam se da ću imati fantastičnu karijeru poput njega i jednog dana završiti u Arsenalu", govorio je tako Šutalo o usporedbi sa Šukerom. No, nogometni uzor mu je ipak Sergio Ramos, ponajbolji branič današnjice i kapetan Real Madrida.

"To ne bi trebalo biti iznenađujuće. Šutalo traži fizičku igru i osjeća se ugodno na svakoj poziciji u obrani od tri igrača koju igra Atalanta. Postoji dobar razlog ako doista želi u Premier ligu. Jako voli voditi igru, kao stoper i kao dribler bez straha. Zbog toga je i privukao pozornost Gian Piera Gasperinija koji ga je jako htio u prošlom prijelaznom roku", navodi Francesco Gottardi, autor članka na Di Marzijevom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo