'POZDRAVLJAM PROMJENE' / Nikola Jurčević: 'Dinamo je više od kluba, to je simbol Zagreba i Hrvatske. Ovo je novi, pozitivni početak, a dolazak Zajeca prava stvar'

Image
Foto: Pixsell

Nikola Jurčević za portal Net.hr prokomentirao je demokratske promjene u Dinamu i Velimira Zajeca, novog predsjednika kluba

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

12.3.2024.
14:26
Pixsell
VOYO logo

Nikola Jurčević bivši je igrač i trener Dinama koji pozdravlja demokratske promjene u Maksimirskoj 128.

Image
IZ PLAVOG PERA /

Došli smo k sebi. Ovo je konačna pobjeda svih koji Dinamo vole bez interesa, ali tek sad slijedi pravi posao

Image
IZ PLAVOG PERA /

Došli smo k sebi. Ovo je konačna pobjeda svih koji Dinamo vole bez interesa, ali tek sad slijedi pravi posao

"Mislim da su to pozitivne promjene, pozitivni, novi vjetrovi. Lijepo je vidjeti euforiju i entuzijazam kod ljubitelja Dinama i Dinamovih navijača. Realno, svi moramo biti svjesni da nogometni klubovi, pa i Dinamo, svrha im je upravo zbog navijača. Nogomet se igra radi navijača. Da uveseljavaju svoje navijače i da su navijači ti koji stoje iza svog kluba", rekao nam je Nikola Jurčević i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

"Svjedoci smo tih stvari u prošlosti, da bez obzira na dobre rezultate Dinama, osvajanje naslova, velike europske večeri, rušenja velikana, Dinamovog proljeća u Europi, uvijek je ostajalo to jedno nezadovoljstvo sa vođenjem kluba i načinom na koji klub funkcionira, tako da je ovaj događaj stvarno jedna prekretnica, jedan velik događaj."

Popularni Jura posebno je ganut navijačima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vidimo to oduševljenje navijača, mislim da je to jedan novi početak Dinama. Ne mislim tu samo u rezultatskom smislu za koji se svi nadamo da će biti i dalje prisutno kad se priča o Dinamu, nego kao jedan klub koji, rekao bih, je više od kluba. Dinamo je simbol Zagreba i Hrvatske, svih navijača diljem Hrvatske i svijeta koji navijaju za Dinamo".

Što Dinamo onda znači i kakvu stvarnu važnost ima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ima veliki značaj za Hrvate diljem Europe i svijeta, zato su svi iznimno osjetljivi na klub, zato ga navijači i simpatizeri toliko brane. Osim rezultata, itekako je navijačima i simpatizerima Dinama bitan taj imidž kluba, jednog zdravog i poštenog kluba, kao i sama atmosfera u klubu i oko njega."

Image
Foto: RTL / Screenshot

Što Velimir Zajec može napraviti, osim tog peglanja imidža kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velimir Zajec je stvarno legenda kluba. Sjećam se kad su Zeko, Cico i svi ostali bili moji idoli kad sam ja bio dijete, klinac, navijač Dinama i mladi igrač koji je skupljao lopte na stadionu kad je Dinamo igrao, kad sam bio u Dinamu pionir, kako se tada zvala ta dobna skupina. U tom smislu je dolazak Zajeca prava stvar. Znamo svi što on znači navijačima Dinama, a već sad je donio puno imenom i karizmom, značenju Zajecovog imena."

Nikola Jurčević zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za neke druge stvari, Velimir Zajec treba biti dovoljno pragmatičan i inteligentan da se okruži sposobnim ljudima koji će raditi operativu i neke druge stvari za koje su stručniji, a Zajec je tu strahovito bitan da čitavu tu priču iskordinira, ima tu pozitivnu komunikaciju vezanu za klub prema van".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo